<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Udruženje građana „Novi dan“ organizuje Dane psihologije u Banjaluci: „Sam sebi najveći (ne)prijatelj?“

BANJALUKA

U udruženju rade stručno osposobljeni psiholozi i psihoterapeuti, koji mogu da pruže profesionalnu stručnu pomoć i podršku.

11. august 2018, 12:00

Udruženje građana „Novi dan“ otvoreno je juče u Banjaluci. Ovo udruženje ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti mentalnog zdravlja te pružanje psihološke i psihosocijalne podrške i pomoći svim građanima, a posebno ranjivim kategorijama kao što su nezaposlene osobe, osobe sa poteškoćama u mentalnom i socijalnom funkcionisanju, socijalno izolovane osobe, LGBTI populacija, itd.

Ovo udruženje priprema različite aktivnosti i projekte iz psihosocijalne oblasti, kao što su radionice vazane za opšte probleme sa učenjem, odlaganjem obaveza, tremom, stresom, ali i pruža stručnu psihološku pomoć u vidu savjetovanja i psihoterapije za sve one koji se muče sa nekom vrstom psiholoških poteškoća (anksioznost, depresija, različite krize, strahovi, teškoće uklapanja u sredinu, panični napadi, problemi u vezi, itd.).

U udruženju rade stručno osposobljeni psiholozi i psihoterapeuti, koji mogu da pruže profesionalnu stručnu pomoć i podršku.

Za period od 27.8. do 5.9. UG „Novi dan“ priprema zanimljiv događaj pod nazivom Dani psihologije „Sam sebi najveći (ne)prijatelj?“ za sve naše sugrađane koji žele da se pozabave različitim aspektima svoga ponašanja.

Program je raznovrstan i namjenjen širokoj publici, a obuhvata različite iskustvene radionice i prezentacije. Neke od tema kojima ćemo se baviti su nasilje u partnerskim vezama, tehnike prevazilaženja stresa, jačanje samopozdanja, tehnike učenja, organizacija za učenje i radionica za LGBTI osobe. Takođe, biće organizovana i obuka za profesionalce iz oblasti profesionalne orijentacije učenika za upis u srednju školu ili na fakultet.

U Danima psihologije učešće će uzeti i prijateljske organizacije, kao što su Udruženje „Most“ iz Gradiške, Centar za odvikavanje od ovisnosti "Marjanovac“ iz Aleksandrovca i Zdravo da ste Omladinski centar iz Banjaluke. Ove organizacije se takođe bave različitim aspektima psihosocijalne podrške i pomoći i svojim radionicama obogatiće naš program.

Sve informacije o Danima psihologije, terminima i sadržaju radionica možete naći na FB profilu UG Novi dan i na ovom linku.