<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nevjerovatna priča Sare iz Podgorice, samohrane mame bliznakinja sa Daunovim sindromom

Crna Gora

Sara Huremović, Podgoričanka koju ceo region smatra za heroinu, jer je samohrana majka bliznakinja sa Daunovim sindromom, za nekoliko meseci na svet će doneti još jednu devojčicu.

13. august 2018, 12:00

Sara ima desetogodišnje Irmu i Ildu, koje sa nestrpljenjem očekuju dolazak sestrice. Kako je njihova mama u 24. nedelji trudnoće, porođaj je očekuje u decembru.

Ova 30-godišnjakinja veoma je aktivna na Instagramu, gde rado sa svojih skoro 70.000 pratilaca deli kako izgleda svakodnevni život sa njenim ćerkama i sve lepote njihovog odrastanja.


- Kada su mi lekari rekli da Irma i Ilda imaju Daunov sindrom, na momenat sam bila izgubljena u vremenu i prostoru. Bilo mi je teško zbog priče koju mi je genetičar ispričao. Bio je direktan i veoma surov... Kada je prošlo par sati, osvestila sam se i rekla sebi: "Ma ja to mogu. Idemo dalje". Bila sam borac ceo život, pa biću i sad. Od malih nogu sa samo devet godina prodavala sam burek u tatinoj radnji i zarađivala za sebe. To što su one drugačije nikako ne može biti motiv da pokleknem i odustanem - ispričala je ona svojevremeno i dokazala da zaista za nju ne postoje prepreke, iako ih je rodila veoma mlada, sa svega 20 godina.

U odgajanju devojčica Sari su pomagali roditelji, a sada ima oslonac i u svom suprugu Vesku, a srećni par jedva čeka dolazak novog člana porodice.