<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Međunarodni advokatski tim Davora Dragičevića stigao kod Lukača (FOTO)

Desk

Međunarodni advokatski tim, koji je pozvao u Republiku Srpsku Davor Dragičević, kako bi se utvrdile okolnosti ubistva njegovog sina, kasno juče je stigao u Banjaluku. Jutros su članovi ovog tima stigli na sastanak kod ministra unutašnjih poslova Dragana Lukača, predviđen za 9 časova.

28. august 2018, 12:00

Kako smo saznali na licu mjesta, advokati nisu željeli da daju nikakve izjave, već će to učiniti na pres konferenciji u Narodnoj skupštini RS. Prije toga, kazali su nam, u 12 bi se trebali sastati sa glavnim tužiocem Želimirom Lepirom.



Kako smo ranije informisali ovi pravni eksperti djeluju kao opunomoćeni advokati Davora Dragičevića, a trebali bi se sastati i sa poslanicima nekih poslaničkih klubova ali i sa pojedinim članovima Anketnog odbora Narodne skupštine RS koji se također bavio rasvjetljavanjem ovog slučaja.

Davorov tim čine advokati Duško Tomić i Ifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, a iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović.




Podsjetimo da je za danas sazvan skupštinski kolegij, koji bi trebalo da utvrdi dnevni red i termin održavanja 30. posebne sjednice parlamenta u vezi sa "slučajem David Dragičević".

Sazivanje posebne sjednice zatražila su svojim potpisima 32 narodna poslanika koji su za dnevni red predložili jednu tačku: Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića.



Zahtjev za posebnu sjednicu su prošle sedmice podnijeli poslanici opozicije, SDS-a, PDP-a i NDP-a, jer smatraju da su institucije RS "podbacile“ kada je riječ o istrazi u tom slučaju.