<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zbog građevinskih radova uništena nova TRIM staza u parku Mladen Stojanović (FOTO)

PARK

Zbog građevinskih radova uništena trim staza u parku.

29. august 2018, 12:00

U parku Mladen Stojanović sredinom maja otvorena je trim staza za trkače. Staza je oduševila sve veću trkačku zajednicu u Banjaluci, ali je sreća kratko trajala, jer je juče staza uništena.

Naime, građevinska firma Đurić počinje radove u parku i zbog toga je na jednom dijelu staza uništena.

Narednog vikenda najavljena je velika trka u parku Mladen Stojanović i treba se trčati na trim stazi.



Duško Tadić, pokretač ideje o izgradnji trim staze u parku rekao je da je staza uništena.

"Za vikend kad nam na trku dođu gosti iz regiona možemo se pohvaliti jedinom stazom u svijetu sa preponama! Građevinska firma Đurić počinje radove u parku i to im je razlog da unište stazu. Ako oni ne znaju kako se staza treba zaštiti onda su trebali pitati nekoga. U ovom gradu izgleda da bi nešto novo napravili, drugo morate uništiti...", komentarisao je Tadić.

Tadić nam je rekao da je bio u kontaktu sa Gradom i  da su mu rekli da će staza biti vraćena u prvobitno stanje do vikenda kada je najavljena trka u parku. 

Zbog ovog čina mnogi trkači su šokirani i nezadovoljni.



Trim-staza duga je 1.200 metara i otvorena je 16. maja. Inače, ukupna vrijednost radova izgradnje trim-staze je 91.000 KM, a izvođači radova su bile firme „MKR Kremenović“ i „Univerzal BS“.