<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Inspektorka Čapljak pretpostavlja da je eksploziju izazvala plinska boca

Eksplozija u Priječanima

Inspektorka Čapljak jutros je dala izjavu policiji, u kojoj je iznijela pretpostavku da je eksploziju izazvala ostavljena plinska boca, koju je držala ispred vikendice

07. septembar 2018, 12:00

Iz Gradske uprave Banjaluka jutros je potvrđeno da je Jasminka Čapljak (58), čija je vikendica sruđena sinoć u eksploziji u naselju Priječani, zaposlena kao inspektor rada u Odjeljelju za inspekcijske poslove Grada Banja Luke.

- Inspektorka Čapljak jutros je dala izjavu u Policijskoj upravi povodom ovog nemilog događaja, u kojoj je iznijela pretpostavku da je eksploziju izazvala ostavljena plinska boca, koju je držala ispred vikendice, navodi se u odgovoru iz Gradske uprave.

Dodaje se da inspektorica Čapljak, prema njenoj izjavi, u proteklom periodu nije imala nikakvih neugodnosti, niti je primala prijetnje bilo koje vrste.

Na naše pitanje da li je Čapljak bila angažovana u slučaju pogibije radnika na gradilištu "Delta sitija" u Banjaluci 30. avgusta ove godine, rečeno je da taj slučaj nije u nadležnosti gradske inspekcije.

- Inspektorka Čapljak nije bila uključena u bilo kakve provjere, niti bilo ko od njenih kolega iz gradske inspkecije, budući da je to, u skladu sa njenim nadležnostima, radila Republička inspekcija, rečeno je iz GU.

Gradska uprava od policije očekuje da istraži ovaj slučaj i utvrdi tačan uzrok eksplozije.

Vikendica Jasmine Čapljak srušena je u sinoćnjoj eksploziji u naselju Priječani na periferiji Banjaluke. Policijska istraga je u toku. Prema nezvaničnim informacijama, za sada nema elemenata krivičnog djela.