<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NI SMRT VIŠE NIJE SIGURAN POSAO Na prodaju “RAHMET”, cijena… prava sitnica

busovača

“Smrt je jedini siguran posao”, čuvena je sentenca iz još čuvenijih “Maratonaca”, ali u ovo tranziciono vrijeme ni to pravilo, izgleda, više ne važi.

07. septembar 2018, 12:00

Naime, pored puta Travnik – Sarajevo, u Busovači, na prodaju je izloženo pogrebno vozilo karakterističnog naziva “Rahmet”, što je izraz koji muslimanski vjernici koriste kao sinonim za pokoj duši umrlog.

Vremešni “mercedes” za prevoz pokojnika vlasnik je cijenio 2.000 KM, ali kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, pošto je iz njega izvadio akumulator, koji mu je trebao za drugo vozilo, spustio je cijenu za “dvije stoje”, a sa ozbiljnim mušterijom spreman je da pregovara. Po slobodnoj procjeni, izgleda da bi se “Rahmet” mogao pazariti i za 1.500 KM “na ruke”.

Dok mještani pričaju da u ovom dijelu BiH više ne uspijeva nikakav biznis, pa ni onaj s pokojnicima, prodavac “Rahmeta” ima drugu priču.

Foto Milkica Milojević/RAS Srbija

– Nije da posao ne ide, ali kupio sam noviji “mercedes”, čisto imidža radi. I taj novi će imati natpis “Rahmet”. Ovaj stari, koji prodajem, dobro me služio četiri godine. Poslužiće i novog vlasnika, garantujem – tvrdi prodavac.

“Mercedes” zvani Rahmet navodno je kupljen u Šamcu.