<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ŽELJKA, POČASNI GRAĐANIN REPUBLIKE SRPSKE U izbornoj godini premijerku svi kite poveljama i zahvalnicama

Izborne povelje

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović u samo nekoliko mjeseci prije izbora uspjela je postati počasni građanin u toliko opština i gradova da bi joj pozavidio i njen predsjednik i politički otac Milorad Dodik.

10. septembar 2018, 12:00

Cvijanović se u izbornoj godini uspjela toliko puta okititi titulom počasnog građanina da bi komotno mogla postati i počasni građanin cijele Republike Srpske. To bi sigurno skratilo postupak dodjele ovih nebrojenih priznanja.

Od Banjaluke, Čelinca, do Šekovića i Stanara, Željka Cvijanović je od svojih kolega iz partije, načelnika ovih opština, primala ključeve grada, povelje i zahvalnice za svoj trud i rad.

Koliko su ova priznanja dodijeljena zbog premijerkinih zasluga, a koliko zbog njene kandidature, procijenite sami.

Ali, činjenica je da je Željka Cvijanović u izbornoj godini postala počasni građanin u velikom broju opština i gradova.

Mi smo izdvojili samo neke.

Zadnje priznanje joj je dodijeljeno u Stanarima, najmlađoj opštini RS.  Inače, Skupština opštine Stanari dodijelila je Cvijanović Povelju počasnog građanina opštine Stanari, sa zlatnim grbom opštine za izuzetan doprinos uspostavljanju i razvoju ove lokalne zajednice.

Zatim, premijerka je prije nešto više od 10 dana dobila i Zahvalnicu za posebne zasluge za razvoj opštine Šekovići, koju joj je uručio načelnik Momir Ristić.

Takođe, krajem jula, predsjednica Vlade je postala dobitnica priznanja "Počasni građanin opštine Čelinac".

Zajedno sa DNS-ovcem i direktorom Puteva RS Nenadom Nešićem, premijerka je odlukom Skupštine Istočnog Novog Sarajeva dobila i povelju ove opštine.

Možda i najzvučniju nagradu dobila je u Banjaluci. Tako je predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović, zajedno sa direktorom Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Goranom Talićem, na svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka dodijeljen Ključ grada sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke".

Inače, sve ove nagrade i priznanja Željka Cvijanović je dobila u gradovima u kojima je na vlasti SNSD i to u izbornoj godini. Slučajno?