Nakon sedam sati otvoren aerodrom u Beogradu, hrpa letova otkazana

Nakon sedam sati otvoren aerodrom u Beogradu, hrpa letova otkazana

Piše: Buka

JUTROS u 4 sata na beogradskom aerodromu došlo je do incidenta zbog kojega su svi letovi otkazani. Aerodrom je otvoren oko 11:20.

"Aerodrom Nikola Tesla Beograd otvoren je za avio-saobraćaj i očekujemo prva poletanja i sletanja!" saopštio je beogradski aerodrom

 

Nešto prije 11 sati stigla je informacija kako je egipatski avion konačno uklonjen s piste te da bi se aerodrom trebao uskoro otvoriti.

 Avion koji je jutros u 4:11 sati imao incident na aerodromu "Nikola Tesla" i potom blokirao pistu star je 11 godina, a u pitanju je model Boeing 737-866, piše Telegraf.  Prvi je let imao 21. 8. 2007. godine, a u posljednjih mjesec dana letio je čak 143 puta, što je u prosjeku četiri leta dnevno, dodaju.

Kako saznaje portal TangoSix.rs, do nezgode je došlo zbog nepravilnog slijetanja. Naime, prilikom slijetanja došlo je do neposrednog dodira (na desnoj strani što je evidentno po većem oštećenju desne noge stajnog trapa) i zatim pretjeranog kočenja radi izgubljenog smjera. Prilikom jakog kočenja došlo je do pucanja guma.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.