Kupuju glasače za 30 do 100 maraka: Kako je vlast poklopila radnike, penzionere, mlade...

Izbori

Kupuju glasače za 30 do 100 maraka: Kako je vlast poklopila radnike, penzionere, mlade...

Piše: Milovan Matić

Izgradnjom puteva i bolnica na osnovu dugogodišnjih zaduženja, jednokratnim davanjima, smiješnim povećanjem plate, proslavama i uz pjesmu, vlast u Republici Srpskoj je uspjela "poklopiti" sve glasače.

Tako će vlast u samo mjesec dana izborne kampanje "nahraniti" sve one koji traže veće penzije ili plate, bolje bolnice ili puteve, koji tek postaju punoljetni...

 

Radnici dobijaju 30 maraka na platu. 

Penzioneri 100 maraka na penziju. Doduše jednokratno, ali 100 maraka je 100 maraka, bolje i to nego ništa od opozicije.

 

Grade se nove bolnice na kredit. Novi putevi na kredit.

 

Veselje, fešte, pjesma i igra. 

 

Jagnjetina, prasetina...

 

Patriotizam, Putin, nacionalizam, Lavrov...

 

I možda najzanimljiviji pristup iz Banjaluke, okupljanje onih koji tek dobijaju pravo glasa da bi ih se podsjetilo koja je njihova građanska dužnost. 

 
Na ovaj način, i uz dosta obećanja, vlast je već kupila veliki dio građana, a ostatak koji joj je potreban kupiće do izbora.
Komentari na tekst (4)
Objavljeno:
Doktore, to što ste napisali je zaista bilo dovoljno sve do ovih izbora. Ipak, činjenica da ovaj put vlast "daje" (sutra će, slijedeći istu logiku, reći da su mi poklonili kuću jer me nisu istjerali iz ove koju sam sam sagradio) radnicima po 30 i penzionerima po 100 KM govori da nacionalizam više nije dovoljan. I, onako usput, nije Dodik nacionalista. Kad bi mogao da dobije izbore promovišući ideje kosmopolitizma ne bi bilo većeg kosmopolite od njega. Nacionalizam mu je, i ne samo njemu, samo pogodno sredstvo za pridobijanje (pri)glupih glasača.
Objavljeno:
@doktor hoce ako su neznani i ne svataju da im se obruc steze oko vrata.Samo reci jednog Presednika nisu dovoljne da bi se covek osjecao siguran, i da ce mu sutra biti bolje, nego danas.Tko veruje u bajke, taj nece opstati za jednu ili vise godina.Stegnuce ih i sam Presednik sa porezima, kad se budu vracale tudje pare, koje on sada nekome daje.Presednik Dodik je manipulisao sa zaduzenjima,za njega su to samo cifre, koje on nece morati vracati.Kad zitelji saznaju da im je sve sto stoji ispod kuce zaduzeno,a taj isti koji ih je zaduzio se ispari sa ukradenim milionima iz RS, sta onda?Mi smo samo presli jednu fazu siromastva, druga ce biti jos bolnija.
Objavljeno:
Svaka cast na clanku! Molio bih, ako je moguce, da svaki dan objaviti pokoji clanak o laktaskoj hobotnici!
Objavljeno:
Vecina ce opet glasati za Dodika ,jer je on najveci nacionalista. Ne trebaju nikakve pare,dovoljno je da on samo rikne nedamo srpsku i sve nevolje "prestaju" I glad i bolest i siromastvo ,Svi su odmah sretni.To je tako i tako ce ostati.Nema tu pomoci.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.