<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najljepše pismo u istoriji krije ljubavnu priču jaču od smrti

Život

Pismo koje je Džoni Keš napisao svojoj ženi Džun 1994. godine izglasano je za najlepše ljubavno pismo svih vremena.

13. septembar 2018, 12:00

Džoni Keš i Džun Karter su se upoznali početkom šezdesetih godina na zajedničkoj turneji. On je bio kantri pevač sa stavom i načinom života rok zvezde, još uvek u braku sa prvom suprugom Vivijan. Ona je bila članica grupe "Carter Family", koju su pored nje činile njena majka i dve sestre.

Navodno su kliknuli u trenutku - sudarili su se u prolazu i njena haljina se zakačila za njegovu gitaru. Međutim, proći će godine pre nego što objave svetu svoju ljubav.

Kešovi problemi sa drogom i alkoholom, burna narav koju je imao, ali i neobično prisan odnos sa Džun doveli su ga do razvoda od prve žene. Tih godina bio je veoma destruktivan, imao je i problema sa zakonom, a glas mu je sve više slabio zbog amfetamina. U jednom trenutku odlučio je da prekine da se drogira i u odvikavanju mu je pomagala Džun. U tom periodu više puta ju je prosio, ali je ona odbijala da se uda za njega dok svoj život ne dovede u red.

Nakon odvikavanja, odlučio je da zaprosi Džun na sceni, pred publikom, i konačno je pristala. Venčali su se 1968. godine i od tada su bili nerazdvojni.

\n","provider":"YouTube"},"platform":{"code":"pulsembed"},"publicationId":{"pulsembed":{"id":"JTzFH1lAW","client":"7ace4ef4-6a09-480f-b393-74c3a139a072"},"type":"pulsembed"}}" style="margin: 0px; padding: 0px; border: none; outline: none; list-style-type: none; text-align: center;">

Pismo koje joj je napisao za njen 65. rođendan najlepši je dokaz njihove ljubavi, koja ne samod a nije slabila s vremenom, već je postajala sve dublja, mudrija, jača.

"Srećan rođendan, princezo.


Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad malo idemo na živce jedno drugome. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo.

Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvek me fasciniraš i inspirišeš. Činiš me boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Mnogo te volim.

Džun Karter preminula je u maju 2003. godine. Keš je umro 12. septembra iste godine, kao da je želeo da dokaže da je ta ljubav jača i od života i od smrti, a svoju životnu saputnicu ispratio je pesmom "Hurt".

\n","provider":"YouTube"},"platform":{"code":"pulsembed"},"publicationId":{"pulsembed":{"id":"YEb7oviOI","client":"7ace4ef4-6a09-480f-b393-74c3a139a072"},"type":"pulsembed"}}" style="margin: 0px; padding: 0px; border: none; outline: none; list-style-type: none; text-align: center;">

Na svom poslednjem javnom nastupu, pre nego što će izvesti "Ring of fire", izjavio je:

"Duh moje supruge Džun Karter zasjenjuje i prekriva me večeras, njenom ljubavlju prema meni i mojom ljubavlju prema njoj. Mi smo povezani negde između raja i zemlje. Ona je sišla nakratko iz raja, da me poseti i da mi večeras pruži snagu i da me inspiriše, kao što je oduvek to radila."