RASPAD SISTEMA Sve bolnice U MINUSU, ukupan gubitak oko 33 miliona KM
BLIC

Bolnice

RASPAD SISTEMA Sve bolnice U MINUSU, ukupan gubitak oko 33 miliona KM

Piše: Srpskainfo.com

Bolnice u Republici Srpskoj su, kao što je poznato, već duže vrijeme najveći poreski dužnici, a Srpskainfo objavljuje da su sve ove javne zdravstvene ustanove prošle godine poslovale negativno i ostvarile ukupan gubitak od oko 33 miliona KM

 Najveći gubitak ima Univerzitetski klinički centar Banjaluka od 19,4 miliona KM, odnosno dva miliona maraka veći gubitak u odnosu na godinu prije.

 

Bolnica u Doboju je drugi najveći gubitaš među javnim bolnicama sa gubitkom od 5,4 miliona maraka. Gubitak je smanjen za oko 200.000 KM. Iza je odmah bolnica u Bijeljini, koja je u finansijskom izvještaju prikazala neto gubitak od 3,6 miliona maraka. Trebinjska bolnica je ostvarila 1,4 miliona maraka gubitka u prošlogodišnjem poslovanju, a koji je godinu prije bio oko 1,6 miliona KM.

 

 

Na petom mjestu je bolnica u Istočnom Sarajevu sa 1,1 miliona maraka minusa, koji je u 2016. godini iznosio 1,4 miliona maraka. Bolnica u Gradiški ima oko milion maraka neto gubitka i smanjen je za oko 100.000 maraka.

Zvornička bolnica je jedina u 2016. godini poslovala sa dobiti, ali je 2017. godini imala gubitak od 622.269 maraka.

 

Gubitak bolnice u Nevesinju iznosi gotovo 300.000 KM, a godinu pre je iznosio oko 45.000 maraka. Najmanji gubitak u poslovanju ostavrila je prijedorska bolnica – 224.527 KM, i značajno je smanjen u odnosu na godinu prije kada je iznosio oko 1,2 miliona maraka.

 

Bolnice u Republici Srpskoj su prošle godine zapošljavale ukupno oko 5.800 zaposlenih.

Komentari na tekst (7)
Objavljeno:
Treba l posudit uz federacije torabija il sebiju, taman je to tu negdje sa tim tamo stanjem
Objavljeno:
Bolnice, domovi zdravlja, ustanove socijalne zastite. Dom "Rada Vranjesevic" ne uplaćuje doprinose 2 godine. Radnicima se istambiljaju povremeno zdravstvene knjižice jel se tako dogovore partijski drugovi "zbog mira u kuci" a kad ko ide u penziju onda se samo njemu namire dugovanja u fondovima.
Objavljeno:
Ima li kod vas ikad neka pozitivna vijest?Ako vam je cilj ubijanje u pojam čitalaca portala,odlično vam ide.
Objavljeno:
Neka nama Rusa u goste,ko te pita za dugove.Pomoce oni nama da ih uvecamo
Objavljeno:
Slažem se sa Jolpazom. U ovakvom emotivnom trenutku nabijenom ljubavi prema naciji i vjeri i domovini rs vi zapeli k'o mutavi o gubicima, kriminalu, korupciji i ostalim pošastima ovog društva. Pustite nas da uživamo opijeni domoljubljem.
Objavljeno:
@jolpaz u pravu si.Koliko ce nas kostati dolazak Lavrova u Banja Luku i njegovo obezbedjenje, niko o tome ne govori javno.
Objavljeno:
Lavrov nam dolazi , a vi zapeli o gubicima. Pusti bolan gubitke, ko zatreba bolnicu ovde taj je ionako gotov. Ajmo mi o Rusima i zapadnjacima, o pravoslavnom jedinstvu, gdje smo mi i Rusi i niko drugi.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.