Vučić za Reuters: Bolje da se mi dogovorimo, nego rješenje nekog trećeg

Srbija

Vučić za Reuters: Bolje da se mi dogovorimo, nego rješenje nekog trećeg

Piše: Buka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za Reuters izjavio da bi postizanje sporazuma Beograda i Prištine trebalo da podrazumijeva i jasne garancije za ulazak Srbije u Evropsku uniju, što, kako kaže, mnogi evropski lideri u trenutku kada slijede izbori za Evropski parlament, ne bi voljeli da čuju.

 Vučić je poručio da će bilo kakav dogovor Beograda i Prištine biti bolji od rješenja, koje, navodi, može da donese neko treći.

 

"Ukoliko bismo mi postigli sporazum, Beograd i Priština, nedvosmisleno je da bi Srbija morala da dobije jasne garancije za ulazak u EU 2025. Mislite li da bi to građani svih zemalja država članica voljeli da čuju u izbornoj kampanji? Mislite li da bi mnogi političari država članica željeli da čuju? Ne bih se kladio u to", kazao je Vučić.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.