Dragan Mektić zbog klevete mora Gordani Tadić isplatiti 3.000 KM

nepravomoćna presuda

Dragan Mektić zbog klevete mora Gordani Tadić isplatiti 3.000 KM

Piše: Buka

Opštinski Sud u Sarajevu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić dužan isplatiti 3 000 KM Gordani Tadić, v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, zbog klevete.

Tužba protiv Mektića je podnesena 11. augusta 2017. godine zbog izjava koje je Mektić iznio na konferenciji za novinare na račun v. d. glavnog tužuica Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

– Opštinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je izrečeno da se djelimično usvaja tužbeni zahtjev i nalaže tuženom da tužiocu isplati 3 000 KM s kamatama po kamatnoj stopi u skladu sa Zakonom o visini stope zatezne kamate, počevši od 11. augusta 2017, kao dana podnošenja tužbe, pa do isplate – navedeno je u odluci Opštinskog suda.

 

Mektić je dužan Tadić nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 1 109 KM.

Naložena je i javna izreka ove presude na Radio-televiziji BiH u emisiji “Dnevnik 2”, ukoliko odluka bude pravosnažna, a tuženi ima pravo žalbe u roku od 30 dana.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.