<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Daniela Ratešić: Večeras idemo na Trg, a Davor odatle najvjerovatnije neće ići

Desk

Daniela Ratešić, članica grupe "Pravda za Davida" dala je jutros u Banjaluci, ispred policijske uprave Banjaluka izjavu za medije.

20. septembar 2018, 12:00

Ona je ponovila kako je napad od sinoć bio planski i o tome su već bili upozoravani da će desiti, da će im ubaciti ljude na trg koji će izazvati incident i pokrenuti lavinu.

"Narod je iscrpljen nakon šest mjeseci svega, svih mogućih pritisaka i fizički i psihički, jednostavno se nije moglo zaustaviti to što je krenulo sinoć u pola 7 sa trga. Mi već 14 sati stojimo ovdje, dobili smo informaciju d aje čovjek priveden , koji je izazvao incident, d aje to policajac u penziji i koji je vjerovatno dobio instrukciju da uradi to što je uradio, potom je otišao sa Trga a da pritom organi reda koji su stajali uopšte nisu odreagovali. To je pokrenulo narod da dođe ovdje" kazala je Daniela Ratešić, iz grupe "Pravde za Davida"

Ona je rekla da zasad ostaju ispred Policijske uprave a da u šest sati odlaze na Trg odakle najverovatnije Davor Dragičević, tako je rekao, više neće ići a mi ćemo se vjerovatno smjenjivati, je rće uz njega uvijek biti izvjestan broj ljudi i on nikad neće ostati sam. Rekla je da očekuje podršku većeg broja građana jer je ovo borba, kako je rekla, za svu našu djecu.

Na pitanje šta će se desiti tog 25.9. u 18 sati kada je Davor Dragičević dao rok

"Očigledno je da su oni svojim postupcima ubrzali ono što je Davor govorio: On će pozvati narod na građansku neposlušnost, na sve oblike građanske neposlušnosti, u državi koja ne brine o svom narodu" rekal je Ratešićeva.