<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajevo: Članovi Predsjedništva BiH dočekali Lavrova

Sastanak

Sergeya Lavrova, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije, danas su u Sarajevu dočekali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

21. septembar 2018, 12:00

 Nakon sastanka s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem te Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će zvaničnu posjetu BiH nastaviti u Ministarstvu vanjskih poslova.

Uslijediće sastanak s bh. kolegom Igorom Crnadkom. Prema Crnadkovim riječima, glavne teme sastanka s Lavrovom biće ekonomija, mutilateralna saradnja i podrška Rusije Daytonskom sporazumu.

Nakon razgovora planirano je da Cranadak i Lavrov potpišu Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za razdoblje 2019/2020.

U popodnevnim satima najavljen je odlazak Lavrova za Banjaluku, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj su postavljeni temelji za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Za 15.45 sati planirano je da se Lavrov sastane s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske. Zatim će uslijediti sastanak delegacija i dodjela odlikovanja.

Nakon konferencije za medije, Lavrov će održati sastanak i s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.