<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka uoči VELIKIH PROTESTA NA TRGU: Ovo je borba za budućnost naše djece (FOTO)

PRAVDA

Donosimo vam atmosferu sa Trga uoči velikih protesta "Pravde za Davida" koji se danas u 18h održavaju u Banjaluci.

05. oktobar 2018, 12:00

Predstavnici grupe "Pravda za Davida" pozvali su još jednom građane na mirno i dostojanstveno okupljanje u 18 časova.

Daniela Ratešić Došen, iz grupe “Pravda za Davida rekla nam je da je već sada došao veliki broj ljudi koji nude pomoć oko organizacije, da se osjećaju korisnim.




"Svih ovih dana koliko smo proveli 24 časa na trgu ti građani su dokazali svoju humanost i privrženost da se istraje u ideji da obezbjedimo sigurnost za svu našu djecu, jedan siguran i miran život u ovoj zemlji, a to možemo samo ukoliko se kriminalci počnu kažnjavati na adekvatan način i ukoliko se njihova zlodjela sankcionišu i krenu kažnjavati na adekvatan način. Zbog toga smo i danas ovdje, a prvi korak u svemu tome jeste hapšenje ubica Davida Dragičevića, njihovih saučesnika i primjerena kazna za njihova zlodjela. Ukoliko se taj slučaj ne riješi ne moemo očekivati u budućnosti ništa dobro za svu našu ostalu djecu", rekla je za BUKU
Daniela Ratešić Došen.



Ona je dodala da će danas biti prisutni građani, roditelji koji su svjesni cijele situacije i koji će na jedan miran i dostojanstven način da daju podršku porodici Dragičević koja se u ovom momentu ne bori samo za istinu i pravdu za svoje dijete, nego se bori za budućnost za svu našu djecu.

"Sve ovo što se desilo zadnjih pola godine dovelo je do toga da se građani više ne osjećaju bezbjedno, njihovo kretanje je ograničeno. Evo, od sebe krećem, ja se ne osjećam bezbjedno u svom gradu i želimo da takav pritisak nestane i da možemo da živimo normalno kao ljudi", kaže Daniela.



Ona nam kaže da će grupa Pravda za Davida imati svoje redare i borce, preko 400 boraca iz RS će biti među građanima koji će održavati red i mir.

"Imamo omladinu Banjaluke koje se ujedinila da čini drugi krug oko građana i da prate sva dešavanja. Tu je i naša policija za koju provjereno znamo da je uz nas i da će brinuti o bezbjednosti svakog građanina koji će biti na trgu, a tu su i pripadnici SFOR-a koji budno motre da se ne naruši bezbjednost građana nikakvim incidentom", kaže nam Daniela.



Na trgu i kroz grad primjećujemo veći broj policijskih snaga.

Više informacija o VELIKOM SKUPU koji se danas održava u Banjaluci pročitajte OVDJE.