<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Albanski tinejdžeri ZVJERSKI PRETUČENI u Novom Sadu, jednom se ljekari BORE ZA ŽIVOT

Srbija

Devetnaestogodišnji mladići G. B. i Ć. M. albanske nacionalnosti zverski su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Kako saznaje "Blic" obijica su zadobili teške telesne povrede, a jednom od njih je ugrožen život.

08. oktobar 2018, 12:00

- Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma glave i izliva krvi u mozak. On je operisan i smešten je u šok sobu Urgentnog centra. Teškog je opšteg stanja i sprovode se mere intenzivne terapije kako bi mu se spasao život – rečeno je za "Blic" u Kliničkom centru Vojvodine.

Njegov prijatelj G.B. zadobio je takođe teške telesne povrede ali, kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, život mu na sreću nije ugrožen.

Povodom ovog incidenta oglasila se i Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada čiji predsednik Demo Beriša tvrdi da je mladiće napala "za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog povoda sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku".

-Policija intenzivno traga za napadačima. Matica Albanaca Srbije ovim putem zahvaljuje lekarima hitne službe Doma zdravlja Novi Sad na brzoj intervenciji i ukazanoj pomoći, a posebno zahvaljuje dežurnoj ekipi Kliničkog centra Vojvodine. Upućujemo apel nadležnim organima da se vinovnici ovog događaja što pre privedu pravdi - piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Matice Albanaca Demo Beriša.

Novosadska policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta.

VIDEO: Reakcija predsednika Vučića povodom napada na Albance u Novom Sadu

TNJG_vucic_izjava_o_napadu_na_albance_vesti_blic_unsafe