NIJE DOBRODOŠAO Načelnici tri hercegovačke opštine proglasili Željka Komšića nepoželjnim

OPŠTINE

NIJE DOBRODOŠAO Načelnici tri hercegovačke opštine proglasili Željka Komšića nepoželjnim

Piše: Klix

Ljubo Grizelj, Smiljan Vidić i Branko Bago, HDZ-ovi načelnici opština Grude, Čapljina i Posušje proglasili su novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nepoželjnom osobom u njihovoj opštini.

Prvi je bio načelnik Gruda Ljubo Grizelj, koji je utvrdio da Komšić zbog načina na koji je izabran nije dobrodošao u Grude, te da su Hrvati su u svim opštinama i gradovima u kojima su većinski narod izabrali za svog člana Predsjedništva Dragana Čovića.

– Željko Komšić je treći put uzurpirao ono što mu ne pripada i ne treba dolaziti jer mu mi nismo spremni izraziti službenu dobrodošlicu. On nije legitimni predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine, tako ni Opštine Grude. Za nas je to, temeljem 90,82 odsto volje birača opštine Grude, Dragan Čović i njemu ćemo prvom prilikom izraziti najsrdačniju dobrodošlicu – Grizelj.

Njegov primjer slijedio je načelnik Čapljine Smiljan Vidić, koji je izrazio žaljenje što “Bošnjaci još jednom na ovakav način ponižavaju Hrvate”, piše Klix.

– Istovremeno smo i žalosni što je još jednom izabran za hrvatskog člana Predsjedništva kandidat koji nema nikakvu podršku Hrvata u BiH. Kao takav nije dobrodošao u naš grad. Ovakvim izborom jedan dio Bošnjaka je pokušao napraviti štetu Hrvatima i Bosni i Hercegovini. Hrvatima štetu nisu nanijeli, ali BiH jesu, imali smo kao narod i ranije velikih izazova, ali smo ih vođeni HDZ-om BiH znali i uspjeli savladati, tako će biti i sada – izjavio je Vidić.

Nakon njih, Branko Bago, kazao je kako “jedan od dvojice novoizabranih bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, nije dobrodošao u Posušje”.

– Osoba koja iz dana u dan radi na dekostitutivnosti Hrvata u BiH, koja koketira sa svojom nacionalnosti ovisno o trenutnim potrebama i koja je po treći put bošnjačkim glasovima uzurpirala mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne može predstavljati hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti dobrodošla u naše Posušje. Na ovim izborima Posušje je jasno reklo ko je hrvatski član Predsjedništva BiH. Skoro 90 odsto birača dalo je podršku Draganu Čoviću i političkim strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora. Odlučno i hrabro stojimo uz HNS i predsjednika Čovića u daljoj borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Budimo ustrajni u zalaganjima za pravedna, logična i ustavna zakonska rješenja izbornog procesa kako bi u što skorijem roku nadišli ovu anomaliju koja omogućuje brojnijem narodu da majorizira malobrojniji birajući mu predstavnike – napisao je saoštćenju Bago.

Zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH danas se u Mostaru održava i protestna šetnja. Šetnja je zakazana u 18 sati, a odvija se od Sveučilišta do Kancelarije hrvatskog člana Predsjedništva BiH na Šetalištu.

 

Komentari na tekst (6)
Objavljeno:
nema mi komentara?!
cik
Objavljeno:
po službenoj evidenciji u CIKu Komšić je baš u ovim mjestima osvojio nekoliko desetina glasova a u Čapljini nekoliko stotina.Ljudi glasuju za njega a ovi uvlakači HDZ što su izgubili proglašavaju ga nepoželjnim.Halo,demokratija brale,nema više ja sam rvat i član sam adz-a i mogu da radim šta oću.A kada vi Hercegovci idete na glasovanje u Hrvatsku autobusima da podržite HDZ to vam je ok.Poslušajte malo Pernara.
Objavljeno:
Mimimimi...jadan ste vi narod sa takvim gradonačelnicima, jest bošnjaci su za sve krivi i zato što imate 'rvatski pasoš pa idete raditi po Njemačkoj. Krivi su vam svi...KRIVICA JE U VAMA I NAMA I U NJIMA JER BIRATE POGREŠNE POLITIČARE! Ali važno je da je vaš Hrvat iz Hercegovine.
Objavljeno:
Veliko nema sta, Ono kada vam hercegovci i Hdz odlucuju koliki ste katolik,jos je jadnije i pogubnije da nijedan katolicki svecenik nije stao u Komsica niti je osudio salvu napada na njegov obraz i cast.
Mik
Objavljeno:
Treba ovoj trojici ustaša zabraniti izlazak iz njihovih sela .
Jak
Objavljeno:
Znate onaj: - Sta Komsic ima u sebi hrvatsko? - Metak, hehehe
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.