Slobodan Vasković pozvan u Tužilaštvo RS-a zbog informacija o ubistvu Davida Dragičevića

Banjaluka

Slobodan Vasković pozvan u Tužilaštvo RS-a zbog informacija o ubistvu Davida Dragičevića

Piše: Fena

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a

 

 

 

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića. 

 

 

 

- Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo teško ubistvo - saopćeno je iz ovog tužilaštva. 

 

 

 

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi. 

 

 

 

- S obzirom na to da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja - navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka. 

 

 

 

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a. 

 

 

 

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.

 

 

 

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
Ako je istina da čovjek ima dokaze tko je ubio mladića treba trčećim korakom odnijeti te dokaze u tužilaštvo da se banditi zatvore i kazne.Malo je cudno da on toliko uporno i predugo tvrdi a dokaze drži u tajnosti.Ako je i od novinara previse je sumnjivo.
Objavljeno:
Cekaj, ima dokaze, a ne zeli da ih preda tuzilastvu!!! Hapsite ga odmah. PRAVDA ZA DAVIDA!!!
Objavljeno:
Sada ce vas izgleda Mile pocistiti,nazalost.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.