Ovo je jedina opština u Federaciji u kojoj je SNSD pobijedio

izbori 2018.

Ovo je jedina opština u Federaciji u kojoj je SNSD pobijedio

Piše: N1

Savez nezavisnih socijaldemokrata u jednoj općini u Federaciji Bosne i Hercegovine osvojio je ubjedljivo najveći broj glasova. Radi se o općini Drvar gdje je SNSD dobio više od 50 posto glasova za Parlament Bosne i Hercegovine.

 Zanimljivo, na listi SNSD-a našao se samo jedan kandidat - Bogoljub Radun koji je osvojio 886 glasova. Na drugom mjestu u ovoj općini nakon što su obrađena sva glasačka mjesta, našao se Demokratski narodni savez dok je na trećem koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine.

 

Podsjećamo, Draganu Čoviću, kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, pripao je najveći broj glasova u općinama sa većinskim srpskim stanovništvom u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

 

Potvrdili su to novi rezultati Centralne izborne komisije ažurirani jutros, a prema kojima je u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru, kandidat HDZ-a osvojio ubjedljivo najveći broj glasova od ponuđenih kandidata za članove Predsjedništva.

Komentari na tekst (3)
eu
Objavljeno:
nemoj ga on europski promicatelj ,prima on srpske glasove ali su mu sporni bošnjački za Komšića.Razočarali su me Srbi iz B.Grahovs,Drvara i Glamoča ali radili su po naredbi Bajke.
Objavljeno:
Covicu Ne smeta sto su ga Srbi Iz Drvara birali...a smeta mu Ovo drugo... Ma Hajte, molim vas...
Objavljeno:
A, Covicy Ne smeta kad ga Srbi birajy...asmeta mu Ovo drugo... Ma, dajte molim Vas
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.