Vasković odgovorio Tužilaštvu RS

Banjaluka

Vasković odgovorio Tužilaštvu RS

Piše: Buka

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

 

 

Vasković je u svom odgovoru Tužilaštvu RS poručio da će se pozivu odazvati kada mu ga lično uruče.

 

Kako navodi, ne izbjegava da primi poziv i Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva, je lično dostavio 5. oktobra ove godine kopiju svoje lične karte, kako bi mu poziv mogao biti uručen, a ne ostavljati ga pred vratima stana, čiji su vlasnici njegova djeca i gdje Vasković nije prijavljen.

 

"Bajiću, ja od 26. 03. ove godine svakodnevno na svom blogu javno svjedočim o tome ko je organizovao, naredio, izvršio teško ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj zločin. To se zove otvoreni izvor! Nastaviću to da činim. Javno!", poručio je Vasković na svom blogu.

 

"Ja sam slobodan čovjek i mogu da se krećem kad hoću i kud hoću i ne pada mi na pamet da sjedim na 'adresi' i čekam kad ćeš se ti sjetiti da mi uručiš neki poziv", naveo je Vasković.

 

Kako se navodi u pozivu, Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo teško ubistvo - saopćeno je iz ovog tužilaštva.

 

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi.

 

"S obzirom na to da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja", navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka.

 

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a.

 

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.

Komentari na tekst (6)
Objavljeno:
Marko, sve si u pravu, jedino se ne treba mučiti pitanjem zašto je ovo ovako - svako svijet cijeni samo u skladu sa svojim sopstvenim svjetonazorom, pokvarenjaci ni ne pomišljaju da postoje ljudi drugačiji od njih, tako nekako reče Danilo Kiš. Vaskoviću podrška, vjerujem da je on sve ove podmetačine već iskusio i zna kako da se suprotstavi.
Objavljeno:
Marko,o čemu to,ti?
Objavljeno:
Nije mi jasno kako vam ne smetaju političari koji imaju bilione maraka na računima i u imovini, a smetaju vam novinari? Ne smeta vam korupcija i bazakonje, ali smetaju vam pojedini gradjani? Šta imate vi od toga?
Objavljeno:
Vaskoviću pozvan si javno i sam si priznao da znaš za poziv.Odazovi se.Pisao si i scenario i režiju ovog slučaja.E sad je vrijeme da obrazložiš sve to.Ili si i sam skonto da si prešao sve granice pa se i pribojavaš.
Objavljeno:
Ne pravi se lud Vaskoviću! Sedam mjeseci tvrdiš da znaš sve detalje i vrijeme je da te dokaze izbeseš pred tužilaštvo. Nadam se da će tužilac podignuti optužnicu za klevetu i lažne oputžbe! Nema šanse da se vadiš na tzv slobodu govora! Ako tužilaštvo ne podnese tužbu protiv tebe Vaskoviću ja podnosim tužbu jer si mi nanio ogromsn duševni bol svojim lažima!!!
Objavljeno:
Ipak razmisli, i u svakom slučaju čuvaj leđa.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.