Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana

VRIJEME

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana

Piše: BUKA

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana...

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bugojno i Livno 4; Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 6; Jajce, Sanski Most i Srebrenica 7; Banja Luka, Brčko, Grude i Zenica 8; Gradačac, Prijedor, Stolac i Zvornik 9; Doboj 10; Trebinje 12; Mostar 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U ponedjeljak prognozira se povečanje oblačnosti sa juga koje će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 24°C.

U utorak u Bosni i Hercetgovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 24°C.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.