<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đak prvak (6) preminuo na času usljed infarkta

Srbija

Šestogodišnji učenik Osnovne škole “Zejnel Ajdini” u selu Rajince kod Preševa preminuo je iznenada u školi zbog problema sa srcem, potvrđeno je RTS-u.

12. oktobar 2018, 12:00

 Dječak je preminuo usljed infarkta tokom petog časa u školi. Ljekari ambulante koja se nalaze u sklopu škole pokušavali su dvadeset minuta da ga reanimiraju, ali nisu uspjeli.

– Dječak nije imao zdravstvenih problema, nije se žalio niti je poznato da je imao problema. Kada je pao, podigla sam ga, pozvala radnika… – ispričala je učiteljica Iljfete Ibrahimi.

Direktor škole Šukri Imeri ispričao je da su ljekari pokušali da djetetu pruže pomoć, ali da je na kraju konstatovana prirodna smrt, dok je viši tužilac iz Vranja Danijela Trajković potvrdila je za RTS da je dječak preminuo zbog problema sa srcem.

Na tijelu dječaka nema povreda i a roditelji nisu željeli da se vrši obdukcija.

Direktor škole rekao je za RTS da je dječak bio krupniji i viši od vršnjaka i da se tokom dana nije žalio na neke tegobe.

Tanjugu je rečeno da će javnost biti obaviještena o detaljima kada prikupe sve neophodne informacije.

Takođe navode da se u ovakvoj kao i u ostalim sličnim situacijama drže propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o djeci.

Ističu da je, kada se govori o ovoj temi, važno da se vodi računa o najboljem interesu djece i da se u javnost ne iznose informacije koje mogu da štete djeci, njihovoj bezbjednosti, razvoju i školovanju.