Pet opština u kojima Šefik Džaferović nije dobio nijedan glas

izbori 2018.

Pet opština u kojima Šefik Džaferović nije dobio nijedan glas

Piše: Buka

Šefik Džaferović dobio je najveći broj glasova u trci za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, a zanimljivo je, da uprkos pobjedi, postoji pet općina u entitetu Federacija u kojima Džaferović nije dobio nijedan glas.

 

 

Džaferović je nakon više od 99 posto obrađenih biračkih mjesta, osvojio 206.510 glasova dok je kandidat SDP-a osvojio 190.590 glasova. Općine u kojima Džaferović nije dobio nikakvu podršku su krajevi Bosne i Hercegovine s većinskim hrvatskim stanovništvom: Dobretići, Domaljevac - Šamac, Čitluk, Ravno i Posušje. U Širokom Brijegu, Neumu i Grudama, kandidatu SDA pripao je po jedan glas.

 

Opći izbori u Bosni i Hercegovini su održani u nedjelju. Podršku u trci za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobili su Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Odgovor za ovoga pod "ED".Pa valda bi svak trebao da bira svog člana predsedništva.Pa svak je toliko promoćuran da bira najboljeg od sebe,ne treba mu niko drugi pomagati u tome
ed
Objavljeno:
Sramota od susjeda. Mi njihovom članu dali stotinjak hiljada glasova, a oni našem ni jedan. Pa ti sa takvim ljudima gradi državu.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.