<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Grebem vam doru materinu!

Ejub Kučuk

Proci ce i ovo, ko god da ste, odakle god da ste, koje god vjere da ste, iz koje god stranke da ste. Jer, nebo i zemlja su zakleli da nista skriveno nece ostati, pa cete i vi na kraju za kradju nase buducnosti, i na ovom i na onom svijetu, odgovarati.

12. oktobar 2018, 12:00

 Malo sam poglup, pa da vidim s vama jesam li kradju glasova dobro skontao:

1. Prvo odaberes stampariju iz koje mozes maznuti listice koji ti trebaju za Bugarski voz (ove godine je to bila stamparija iz Laktasa)

2. Odstampas visak listica koji se dijele organizatorima Bugarskog voza.

3. Organizujes Bugarski voz - dijelis popunjene listice prije ulaska na glasacko mjesto, a ovi koji ih unose ti iznesu i daju prazne listice koje popunjavas i dajes sljedecem ucesniku voza.

4. Kupis glasove od onih koji ne kontaju da za 50 do 200KM prodaju svoju buducnost (mlada raja ovisna o kladionicama), a dajes im pare ako ti se uslikaju sa popunjenim listicem na glasackom mjestu prije ubacivanja u kutiju.

5. Zamjenis stotine i hiljade glasackih odbora dan-dva pred izbore kako niko ne bi imao informacije ko je u odboru pa da ti mozes raditi sta zelis na tom glasackom mjestu (glasanje mrtvih i odsutnih, ponistavanje, brojanje...).

6. Lazno brojis glasove kao da to niko nikad nece provjeriti (nevjerovatna bahatost) - svojim brojis puno vise nego sto su osvojili, a drugima manje nego sto su osvojili. Do sad je dokazan isti princip u RS i u Sarajevu, Boga pitaj sta je u manjim sredinama koje niko ne kontrolise.

7. Brojaci koje si ti postavio ispred stranke ili koje si dan-dva pred izbore ubacio u odbore ponistavaju glasacke listice (olovke ispod nokta...) na kojim su glasovi za konkurentske kandidate i stranke ciji posmatraci nisu tu kad se broje glasovi. 

8. Iznosis, nosis kuci i krades listice tokom prevoza na lokacije za brojanje jer ovi majstori iz CIK nista ne obezbjedjuju.

NAPOMENA: Zakljucak izvlacim iz fotografija, dokaza i pojasnjenja kojim su preplavljene drustvene mreze. Imaju registarske tablice, lica ljudi, sve sto za istragu i hapsenje treba.

"Grebem ti doru materinu" govorio bi Salih Tukelija, moj rahmetli pradedo i dobar prijatelj rahmetli Mehmeda Spahe kad bi zelio da izrazi negodovanje, a da to ne bude socna psovka. Jer, nije moj pradedo, mujezin i mutevelija dzamije, psovao. Znao je Salihaga da je to zabranjeno vjernicima, pa se psovki strasno bojao.

Zato, grebem i ja vama, kradljivcima nasih odluka i sudbina, doru materinu. Znate nane, sto oko pijaca "par struka" mladog luka prodaju, hvatati, a ne znate stati u kraj kradji ovakvog opsega. Ne znate uhapsiti ili prisluskivati par glasackih odbora koji ce odati malo vece ribe na opcinskom nivou, pa ove opcinske ribe da odaju ove kantonalne, pa kantonalne da odaju ove entiteske, pa entitetske... dok ne dodjete do samog vrha. A onda, svima ruke na panjeve, bagro neotesana.

Znamo mi da ne moze ovo par sitnih sanera i seoskih varalica uraditi. Znamo mi da je ovo dobro uigran i organizovan lanac u kojem se velike kolicine gotovine vrte. Toliko gotovine da nam se zanebesa, toliko gotovine da se jedva opere, toliko gotovine da joj se trag nikako ne moze sakriti. Previse je ovdje ljudi upleteno, previse love oprano, previse kriminalnih djela pocinjeno da se ne moze saznati i da se ne moze dokazati ko je sta radio i koje sve ovo organizovao.

Kazu da ce, kad racun budemo polagali, svi nasi dijelovi tijela na Sudnjem Danu govoriti. I jezik, i ruke, i noge, i oci,i… I za laz, i za blud, i za kradju… Svaki dio tijela ce za grijehove koje smo njim cinili progovoriti i o grijehu nasem govoriti. Nista na kraju skriveno nece ostati, za sve ce se u vatri odgovarati.

Proci ce i ovo, ko god da ste, odakle god da ste, koje god vjere da ste, iz koje god stranke da ste. Jer, nebo i zemlja su zakleli da nista skriveno nece ostati, pa cete i vi na kraju za kradju nase buducnosti, i na ovom i na onom svijetu, odgovarati.

A dotad, grabem vam svima doru materinu. Po hiljadu puta.

Preuzeto sa FB profila autora