<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novinar Adnan Jašarspahić policijskoj stanici Visoko podnio izvještaj protiv Muhameda Babića

VISOKO

Novinar Adnan Jašarspahić obratio se prošle sedmice Društvu novinara BiH, navodeći da je policijskoj stanici Visoko podnio izvještaj protiv Muhameda Babića, sina načelnice Općine Visoko Amre Babić, zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji putem aplikacije Viber i ugrožavanja sigurnosti njega i njegove porodice. Kolega Jašarspahić tvrdi da su te prijetnje upućene zbog njegovog pisanja o radu načelnice Babić.

17. oktobar 2018, 12:00

Društvo novinara BiH uputilo je dopis PS Visoko i Uredu načelnice Općine Visoko tražeći očitovanje u povodu prijave koju je kolega Jašarspahić podnio.

Iz Ureda načelnice dobili smo odgovor da nisu upoznati sa navodima iz dopisa koji smo uputili i da sve informacije koje imamo prijavimo nadležnim institucijama.

Društvo novinara BiH zbog toga očekuje da nadležne institucije, prije svega policija, tužilaštvo i sud, efikasno urade posao i utvrde činjenice ovakvog napada na novinara Jašarspahića.

Izvor: dnbih.ba