<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dvoje povrijeđeno u tuči u Sarajevu, ljekari se bore za život muškarca

Desk

U tuči koja je sinoć oko ponoći izbila u sarajevskom naselju Boljakov Potok, teško je povrijeđen 38-godišnji R. A. iz Sarajeva i ljekari se bore za njegov život.

19. oktobar 2018, 12:00

Sarajevska policija je 15-ak minuta iza ponoći obaviještena kako je u ulici Smaila Šikala, u opštini Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između više osoba. 

Policajci su odmah nakon prijave izašli na teren, te tu zatekli povrijeđene Č. H. (41) i R. A., obojica iz Sarajeva. Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo ukazala im je prvu pomoć, te su oni dalje prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Doktori su konstatovali da je R. A. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i on je zadržan na Klinici za neurohirurgiju na daljem liječenju, dok je Č. H. lakše povrijeđen.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, u 3.30 sati policijski službenici Četvrte Policijske uprave uhapsili su K. A. (39) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu R. A. i krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Č. H. iz Sarajeva", naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Osim njega, uhapšen je i Č. H., zbog sumnje da je lakše povrijedio K. A.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci MUP-a KS, a o svemu je obaviješten i tužilac.