<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kusturica: Nemam uvid u to šta se dešava u Sarajevu i nemam rđave namjere prema ljudima koji žive tamo

Desk

Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci", rekao je Kusturica za "Politiku"

20. oktobar 2018, 12:00

Proslavljeni režiserEmir Kusturicaizjavio je da nema uvid u to šta se dešava u Sarajevu i da ''nema rđave namjere prema ljudima koji žive tamo'', već samo želju da pomogne novoizabranom članu Predsjedništva BiHMiloradu Dodiku.

"Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci", rekao je Kusturica za "Politiku", javlja Srna.

Prema njegovim riječima, Dodik je ostao vjeran toj politici i izveo poduhvat u kome Republika Srpska stoji ''kao regionalna država'', gdje su infrastrukturni zahvati izvedeni uspješno.

"Možda njegovo iskustvo može pomoći", rekao je Kusturica.

Podsjećamo, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i budući član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savjetnika.