<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Drugi dan Međunarodnog festivala animiranog filma

BANJALUKA

Drugi dan Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“ biće u znaku dječijih animiranih filmova, stripa i promocije slovačke animacije.

25. oktobar 2018, 12:00

Program će početi u 11 časova u „Palasu“, a na repertoaru su dječiji filmovi. U okviru „Dječijeg takmičarskog programa“ posjetioci će imati priliku da pogledaju 13 filmova. Pred publikom će se naći ostvarenja iz Hrvatske, Bjelorusije, Rusije, Francuske i Srbije.

Pored toga, biće prikazana i dva filma u produkciji Asocijacije „Feniks Art“, nastala u okviru projekta „Moja okolina – moje stvaralaštvo“. Radi se o filmovima „Moj grad iz mašte“ i „Igralište“.

Festivalski program biće nastavljen u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske od 13 časova, za kada je planirana promocija strip izdanja „Devete dimenzije“.

Večernji festivalski program počinje u „Palasu“ u 18 časova „Panoramom“. Pred publikom će se naći 14 filmova, i to iz Italije, Velike Britanije, Irana, Švajcarske, Poljske, Rusije, Rumunije, Španije i SAD-a.

Takmičarski program počinje u 20 časova u „Palasu“, a biće prikazano 14 animiranih ostvarenja iz Njemačke, Italije, Francuske, Slovačke, Irske, Hrvatske, Poljske, Velike Britanije i Srbije.

Od 22 časa u „Palasu“ je na rapertoaru „Slovačka animacija“, program koji će predstaviti animirane filmove nastale u periodu od 1995. do 2015. godine.

Na repertoaru Kulturnog centra u Trebinju od 12 časova je „Dječiji takmičarski program“, a Takmičarski program počinje u 20 časova.