<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otac dječaka maltretiranog u vrtiću otkriva detalje: Tjerala je djecu da se pribiju stomakom uz zid i gledaju u sunce

Video

Zejd Šoto, interpretator duhovne muzike i vlasnik klinike 'New Life', na društvenoj mreži Facebook objavio je video koji prikazuje kako odgajateljica Amila Hasečić u vrtiću Kids Land maltretira njegovog sina.

25. oktobar 2018, 12:00

 Zejdova porodica je vodila pravnu bitku od 2016. godine kada se dogodio incident, no bezuspješno. Tužilaštvo nije priznalo snimak, a vaspitačica je dobila ponovo posao u drugom vrtiću. Zato je Šoto odlučio objaviti snimak. 

 Hasečić trenutno zaposlena u vrtiću "Biseri" na ugovor od tri mjeseca te da je trenutno na bolovanju. 

 U izbor vrtića su povjerovali kada su shvatili da je direktorica njihova prijateljica. Međutim, stvari se nisu odvijale kako su zamislili.

On je kontaktirao Amilu koja je odbacila svu odgovornost. Slučaj je prijavio policiji, a stigao je i do Tužilaštva. Teta je uzvratila prijavom zbog navodnih prijetnji. Na kraju je upozorio roditelje da budu oprezni.

Otpor koji je dijete pokazivalo, nama su prikazivali normalnim, a ni on sam nije nešto otvoreno govorio o tome. I to nas zaista čudi jer smo sa njim imali jako otvoren odnos i nikada mi neće biti jsano zašto je ćutao”, rekao je otac.

Dodao je i kako su roditelji ispričali da su im njihova djeca rekla šta je sve ova vaspitačica radila. “Ispričala su da ih je natjerala da se pribiju stomakom uz zid i da gledaju u sunce za kaznu što su nešto uradili. Takvih izjava je bilo. Svi su roditelji na tim sastancima tražili da se nešto napravi”, rekao je Šoto.

Cijelu priču portala “Source.ba” o ovom slučaju možete čuti videu OVDJE.

Video Player
00:00
23:12