<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na graničnom prelazu Maljevac: Pogledajte šta se trenutno dešava FOTO

FOTO

Oko 120 migranata trenutno se nalazi na graničnom prelazu Maljevac, a kako su sopštili iz Granične policije BiH oni će morati napustiti pomenutu lokaciju “pregovorima ili na drugi način”.

25. oktobar 2018, 12:00

Tokom cijelog dana traju pregovori o evakuisanju migranata. Pripadnici granične policije stoje ispred improvizovanog izbjegličkog kampa. Kamp je udaljen samo pedesetak metara od graničnog prelaza. U kampu se nalazi veliki broj djece koja se igraju pored policajaca. Primjećeno je kako migranti lome suve grane na drveću kako bi naložili vatru i ugrijali se.

Policija na barikadama dobija pojačanje. S druge strane graničnog prelaza nalaze se jake snage hrvatske policije.

Prema procjenama granične policije u kampu je trenutno oko 120 migranata. Primjećeno je da u kamp trenutno dolazi još jedna grupa migranata. Dvije grupe migranata, koje su juče u Bihać došle vozom i autobusom, odmah su sprovedene nazad. Nakon jučerašnjih sukoba nekoliko migranata je uhapšeno.

Inače, u Velikoj Kladuši se nalazi veliki broj migranata. Koncentrisani su uglavnom u manjim grupama. Nekoliko takvih grupa se nalazi u gradskom parku.

Zabilježen je veliki interes medija. Primjećene su ekipe RTL-a, ARD-a i još nekoliko ekipa najvećih evropskih TV kuća.

Kolege sa portala Gerila su nam poslale fotografije iz Velike Kladuše. 

Foto: Dejan Rakita