<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Objavljena lista filmova za Berlinale

<p><strong>U takmičarskom dijelu biće prikazana francusko-španska koprodukcija "Les adieux a la reine" Benoa Žakoa koji će i otvoriti Berlinale, a potom će biti prikazani i filmovi "Barbara" Kristijana Pecolda, "Cesare deve morire" Paola i Vitorija Tavijanija i "Captive", Briljante Mendose.</strong><br />

01. februar 2012, 12:00

Organizatori 62. filmskog festivala u Berlinu objavili su danas zvaničnu selekciju filmova koja obuhvata 23 filma, od kojih je 18 u takmičarskom, a pet u revijalnom dijelu.

Filmovi iz takmičarskog programa nadmetaće se za nagradu Zlatni medved, a manifestacija će biti održana od 9. do 19. februara.

U takmičarskom dijelu biće prikazana francusko-španska koprodukcija "Les adieux a la reine" Benoa Žakoa koji će i otvoriti Berlinale, a potom će biti prikazani i filmovi "Barbara" Kristijana Pecolda, "Cesare deve morire" Paola i Vitorija Tavijanija i "Captive", Briljante Mendose.

Među filmovima koji će biti prikazani u takmičarskom djelu su i "Dictado", "A moi seule", "Was bleibt", "Jayne Mansfield's Car" i drugi.

Van konkurencije biće prikazani filmovi "Bel ami" Deklana Donelana (Declan Donellan) i Nika Ormeroda (Nick Ormerod) "Extremely Loud and Incredibly Close", sa Tomom Hanksom i Sandrom Bulok i "Shadow Dancer", sa Džejm Marš.

Kao specijalne projekcije najavljeni su filmovi "Haywire" Stivena Soderberga i "The Iron lady" sa Meril Strip.