Josipović: O Mesićevoj podršci Gadafiju

Josipović: O Mesićevoj podršci Gadafiju

Piše: T-portal

Predsjednik Ivo Josipović je za Novu TV odgovorio na prozivanja bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. U Dnevniku 3 Josipović je između ostaloga svog prethodnika optužio i zbog neprimjerene potpore bivšem libijskom diktatoru Moameru Gadafiju


'Inače cijenim predsjednika Mesića kao političara pa sam malo i razočaran ovim tekstom koji je rukopis gospodina Jakića. U čemu je stvar? Svidjelo se to predsjedniku Mesiću ili ne, danas kroz Ustav i zakonska rješenja bivši predsjednik nema nikakva zaduženja pa se legitimno pitati ima li ured smisla. Ako sutra bude drugačije, vjerojatno ću drukčije razmišljati. Danas, kada velik broj ljudi gladuje, legitimno se pitati o potrebi ureda', kazao je presjednik Ivo Josipović za Novu TV.

'S druge strane kada bi bivši predsjednik imao neke ovlasti, onda bi svoje aktivnosti trebao koordinirati s onima koji imaju legitimnu dužnost da se brinu za interese države, mislim na Vladu i aktualnog predsjednika. Tada se ne bi događalo da te aktivnosti koje spominje predsjednik Mesić, razni susreti i konferencije, da one imaju neke neobične konotacije poput podrške Gadafiju. Žao mi je da predsjednik Mesić moju raspravu o mirovinama nije shvatio kao poziv na jedno konstruktivno razmišljanje o institucijama i njihovim odgovornostima i onome što želimo od pojedinih inistitucija', dodao je Josipović.

'Nadam se da će doći vrijeme kada ćemo, manje opterećeni ekonomskim problemima i postizbornim strastima, moći razgovarati o nekim problemima', kazao je na kraju Josipović.

U razgovoru za 'Dnevnik 3' sadašnji je predsjednik svoga prethodnika optužio i zbog neprimjerene potpore bivšem libijskom diktatoru Moameru Gadafiju.

'Cijenim bivšeg predsjednika, no njegova me izjava malo razočarala. Danas je apsolutno legitimno upitati se ima li bilo koji trošak opravdanje u funkcionalnosti. Nadalje, iako Mesić predstavlja i dio političke scene u Hrvatskoj, to su zapravo privatne aktivnosti', kazao je, između ostaloga, predsjednik Josipović za 'Dnevnik 3'.
Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
CITAS SVE SRANJE PROGUTAS ODE U SRANJE OBECAVAJUTI DOBRO ISPADNE JOS GORE SRANJE KAKAV JE NARODE ZIVOT SA OVIMA PA ZNASE - S R A NJ E !!!!
Objavljeno:
SVAKI CUKO LAJE ZBOG SVOJE GUZICE NE ZBOG SELA ONI IMAJU PREVISE DAJTE GLEDAJTE NA OVE POSTENE SMRTNIKE KOJI NEMAJU :KRUHA NI SOLI KAMO SRECE DA HRVACKA IMA TAKO JEDNOG GADAFIJA::
Objavljeno:
Josipovic je deklarisani i premazani desnicar i srbomrzac. 100% ustasa! Uvukao se u SDP ruho, a ispod njega hijena...
Objavljeno:
Pa sta im je to falilo, mislim na Libijce, dok im je Gadafi bio.Imali svega , a sad su im sve uzeli i sad ce se izmedju sebe ubijati.Gos. Josipovic nije ni malo upravu.Isto i on sve poteze vuce prema preporukama svjetskih mocnika i svom licnom interesu.
Objavljeno:
Sramota za jednog socijalista kakav je gdin,Mesić ,da mu nije dovoljno novaca,gje je osjetljivost prema toliko gladnih,nezaposlenih.Što je on toliko učinio da misli da nije dovoljno plaćen za tolike godine uživanja benificija ,SRAMOOOTA.Gdin. Josipović je u pravu,
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.