<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

20 preporuka za emigraciju

GRADOVI ZA EMIGRACIJU MLADIH

Pogledajte izbor gradova koji su najbolji za emigraciju mladih ljudi. Ovdje je predstavljeno dvadeset gradova, a ukoliko vi znate još neko dobro mjesto za život, slobodno komentarišite....

15. juni 2014, 12:00

Varšava, Poljska

Poljska ima najzdraviju privredu u Evropi sa rastom od 4.4% u 2011. godini. Vizuelno nije baš atraktivan grad, ali su troškovi života niski.  



Pnom Pen, Kambodža

Dragulj na turističkoj mapi jugoistočne Azije, Pnom Pen je bogat, moderan grad sa dobrom ekonomskom perspektivom.  

Bangkok, Tajland

Politička nestabilnost i nedavne poplave će nesumnjivo obeshrabriti neke, ali grad i dalje nudi visok kvalitet života sa veoma malim troškovima.

Prag, Češka Republika  

Prelijep grad, sa najboljim pivom na svijetu.  



Montevideo, Urugvaj  

Plaže i zalasci sunca u Montevideu ne zaostaju za brazilskim.  


Meksiko Siti, Meksiko  


Meksiko siti je jedan od najvećih gradova na svijetu i nije za svakoga, ali Meksiko ima stabilan ekonomski rast, a njegov globalni uticaj raste.

Hamburg, Njemačka

Klima nije baš idealna, ali se radi o jednoj od najvećih luka i najbogatijih gradova u Evropi, sa  visokim kvalitetom života.

Manila, Filipini

Filipini imaju prelijepa ostrva i plaže, mnoge relativno netaknute.  

Dubai, UAE

Dubai je možda bio u krizi 2009. godine, ali je i dalje simbol luksuza i glamura i veliki magnet za strane investitore.  

Oakland, Novi Zeland  

Mjesto gdje se snimao Gospodar Prstena. Najveći adut Novog Zelanda su njegove prirodne ljepote i otvorena prostranstva. Kvalitet života je visok a, nakon nekoliko teških godina krize i zemljotresa, ali se u skorijoj budućnosti očekuje otvaranje novih radnih mjesta i porast cijena nekretnina.  

Buenos Aires, Argentina

Otmjen, egzotičan i vatren. Argentina je postigla brz ekonomski razvoj nakon teškog perioda tokom devedesetih i početkom drugog milenija.  

Lima, Peru  

Peru doživljava ekonomski rast, djelimično zahvaljujući zaradi od izvoza. Niske cijene nekretnina.



Šangaj, Kina  


Šangaj je finansijski centar Kine, pa grad pruža velike mogućnosti. Međutim, teško ćete se snaći bez barem osnovnog poznavanja kineskog jezika.  

Bogota, Kolumbija  

Zaboravite na reputaciju Kolumbije kao zemlje kriminala i narko-mafije. Ovih dana situacija se poboljšava kada je u pitanju bezbjednost, a postoji i veliki potencijal za turizam i ekonomski rast. Bogota je dinamičan grad udaljen od manje stabilnih dijelova zemlje. Dodajte tome privlačnost domaćeg stanovništva i niske cijene nekretnina i imate pobjednika.  

Beč, Austrija

Sa razumnim troškovima života za evropski grad i bogatim kulturnim životom, Beč je luksuzan ali privlačan izbor.  

Panama Siti, Panama  

Mlađe generacije počinju da prepoznaju šarm Paname, sa njenim spektakularnim plažama i prašumama. Panama se može pohvaliti veoma dobrom infrastrukturom, i iako nije jeftina destinacija kao što je nekad bila, cijene nekretnina su i dalje razumne. Nema poreza na prihode iz inostranstva.  



Sidnej, Australija

Ukoliko vam se troškovi stanovanja čine previsoki, Melburn je dobra alternativa.  


Džakarta, Indonezija

Indonezija je ogromna, četvrta najnaseljenija zemlja na svijetu, i ima ogroman ekonomski potencijal. Dovoljno je poznavanje engleskog jezika da biste se snašli. Troškovi života su nevjerovatno niski.  

Berlin, Njemačka

Centar dešavanja i trendseterska prijestonica Evrope. Njemačka privreda je zdrava i neće vam nedostajati novih uzbudljivih iskustava ako se ovdje doselite. 

Malta

Uprkos relativno velikom spoljnom dugu, ovo kompaktno malo ostrvo je i dalje atraktivno za one koji traže promjenu. Izvanredna klima, niska stopa kriminala i relativna politička stabilnost doprinijeli su opuštenom stilu života.

Bosanac u Americi - dva života po cijenu jednog