<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nikada neću biti američki glumac

Žan Dižarden:

Dižarden tvrdi da Oskar neće ništa promijeniti kod njega: "To samo znači da ću imati više slobode. Ne želim da mijenjam svoj instinkt, izbore, šta želim. Imam dobar život i neću da ga mijenjam."

28. februar 2012, 12:00

Dobitnik Oskara za najbolju mušku ulogu, francuski glumac Žan Dižarden rekao je da će razmotriti ponude iz SAD, poslije uspjeha crno-bijelog nijemog filma "Glumac", ali da "nikada neće biti američki glumac".

Dižarden, koji je sa francuskim novinarima razgovarao pošto je "Glumac" osvojio pet Oskara uključujući i nagradu za najbolji film, režiju i glavnog glumca, rekao je da se poslije pobjede osjeća kao da je napustio sopstveno tijelo na momenat.

On je objasnio da je spavao u kolima svega 20 minuta prije dodjele nagrada. "Upravo sam se probudio i izgleda da ovo nije san. On (Oskar) je ovdje i ja sam dobro i veoma sam srećan", rekao je Dižarden.

"Predstavljam vam ga. Zove se Oskar i težak je dva kilograma", rekao je on francuskim novinarima u holivudskom hotelu nadomak Kodak teatra gdje je francuski film završio sjajnu sezonu dodjele nagrada. "Lijep je, zar ne. Pogledajte kako je zgodan!", rekao je Dižarden.

"Osjećam se kao da sam napustio svoje tijelo. Nije to ništa mistično ali na tri sekunde moje tijelo je bilo tu gdje je i nešto vrlo čudno se dogodilo", rekao je on na pitanje kako se osjeća poslije pobjede.

Kada je riječ o karijeri u SAD, Dižarden je prilično kategoričan: "Vidjećemo da li će biti nekih projekata, ali nikada neću biti američki glumac."

Dižarden je, takođe, bio pun riječi hvale za svog kolegu Džordža Klunija koji mu je sa Bredom Pitom bio jedan od rivala za Oskara za najboljeg glumca.

Dok je išao da uzme Oskara video je Klunija "koji je napravio mali znak koji je značio 'Tvoj je red'. Bilo je to tako elegantno. On je šarmantan", rekao je Dižarden.

Dižarden tvrdi da Oskar neće ništa promijeniti kod njega: "To samo znači da ću imati više slobode. Ne želim da mijenjam svoj instinkt, izbore, šta želim. Imam dobar život i neću da ga mijenjam."

"Nisam ni sanjao o ovoj karijeri kada sam bio mali. To je iracionalno i apstraktno, ali je zabavno vidjeti gdje će vas život odvesti i kakve stvari će vam ponuditi. Mora da sam rođen pod srećnom zvijezdom", rekao je on.

Dok se pripremao da ode na žurku poslije dodjele Oskara, Dižarden je AFP-u rekao da se osjeća "kao da je u toploj kupki".

"Dobar je osjećaj i volio bih da takav i ostane", rekao je.