<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nikšiću štele normalna stvar

I ovo može

Premijeru Vlade Federacije BiH Nerminu Nikšiću štele, veze i poznanstva u zdravstvenom sistemu su sasvim normalna stvar.

08. mart 2012, 12:00

Takav se zaključak nameće kada se čuje premijerov odgovor na pitanje novinara Žurnala o tome kako je Goran Bregović bez ljekarske uputnice, nakon srdačnog susreta s ministrom zdravstva, odmah otišao na CT snimanje.

„Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu“, kaže Nikšić novinaru Žurnala, pred desetak kolega iz drugih medija u sali za konferencije Vlade FBiH, pred brojnim TV kamerama, fotoobjektivima.

„Mi živimo u zemlji u kojoj je to uobičajena praksa. Ja sam bio u sličnoj situaciji...“, priča premijer svoja iskustva. I da priča bude šokantnija, javno priznaje kako je i sam posegnuo za institutom "intervencije", piše Žurnal.

„Pa onda imate nekog, pa ga zamolite....“, kaže Nikšić.

Obični građani koji nemaju „nekog“ na CT preglede čekaju od 7 do 10 dana i moraju imati uputnicu svog ljekara. Na neke druge preglede i zahvate čeka se i mjesecima. Nažalost, živimo u takvoj državi.

Ako ništa, utjeha je da je premijer barem iskren.