<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Rambo Amadeus: Magarac i ja smo glavni u spotu

O pesmi za Evroviziju

U jednom trenutku Rambo po kršu jaše magarca, ili prodaje maslinovo ulje i pršut na pijaci.

15. mart 2012, 12:00

Glavni junaci spota smo magarac i ja. Magarac je simbol održivog razvoja. Ima pogon na sve četiri i može i tamo gde džip ne može - objašnjava Rambo Amadeus radnju spota za evrovizijsku pesmu „Euro neuro“, koju će večeras u 20 časova na RTCG premijerno izvesti.

A da se Rambo tokom snimanja zaista vezao za svog partnera, svedoči i ekipa koja je radila spot, reditelji Miha Knific i Danijela Radovanović.

U jednoj sceni, u spa centru hotela „Splendid“, na zatvorenom bazenu, bilo je dvadesetak golišavih djevojaka i kraj njih magarac. One su pile koktele, a on je jeo šargarepu. A Rambo je, vjerovali ili ne, više pažnje posvećivao tom magarcu nego golišavim devojkama - priča kroz smijeh Danijela Radovanović.

Radnja spota je u funkciji isticanja turističke ponude Crne Gore, pa su Rambo, magarac i ekipa obišli 12 lokacija: pijacu u Baru, ulcinjsku plažu, Sveti Stefan...

U jednom trenutku Rambo po kršu jaše magarca, ili prodaje maslinovo ulje i pršut na pijaci, a već u sledećem uživa na jahti u tivatskom „Porto montenegru“, ili u masaži u luksuznom „Splendidu“.

Prema prognozama evropskih kladionica, crnogorski predstavnik je uglavnom na posljednjem mjestu, s tim što ponekad skoči do pretposljednjeg. Ali to ni njega niti ekipu RTCG ni najmanje ne brine. Naprotiv, zasmijava ih.

Kako neko može da se kladi na nešto što nije čuo?! - pita se Sabrija Vulić, šef Rambovog PR tima koji će večeras voditi specijalnu emisiju posvećenu promociji crnogorske evrovizijske pjesme.

U studiju u Podgorici neće biti predstavnika iz regiona: Nine Badrić, Željka Joksimovića, Kaliopi... već će Rambu, osim slovenačkog muzičara Manjifika, koji je producirao pjesmu „Euro neuro“, društvo praviti prethodni predstavnici Crne Gore na Evroviziji.

Rambo je dovoljno prepoznatljiv, popularan i voljen širom regiona, tako da neka posebna reklamna kampanja neće biti potrebna. Kada je nedavno nakratko pustio na Jutjubu samo sekvencu pesme „Euro neuro“, bilo je 10.000 pregleda za sat, dva. To govori o Rambovoj popularnosti, a ne kladioničari koji nisu ni čuli pesmu - zaključuje Vulić.

Otežavajuća okolnost za predstavnika Crne Gore jeste ta što nastupa u prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije kao jedini iz bivše Jugoslavije, što znači da niko iz bivših republika neće imati pravo da glasa za njega.

Moj plasman u finale zavisi samo od glasova ostalih zemalja. Taj pakleni plan da se oslonim na dvanaesticu iz okruženja slavno je propao. Sada se uzdam u se i u svoje kljuse - zaključuje Rambo Amadeus.