<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

iPhone 4 kod prvih korisnika

<p>Apple je danas zvanično pustio u prodaju svoj novi model smartphone uređaja - iPhone 4.</p>

24. juni 2010, 12:00

SAD, Francuska, Japan, Velika Britanija i Nemačka su zemlje u kojima je u Apple prodavnicama od danas moguće nabaviti novi iPhone, ali danas je krenula i isporuka onima koji su ga ranije rezervisali.

Inače, količine namenjene pretprodaji rasprodate su za manje od 24 sata, uprkos problemima sa online servisom preko kojeg se rezervacija vršila, a američki AT&T je objavio da će početak prodaje u prodavnicama odložiti za 29. jun, upravo zato što je sve raspoložive količine rasprodao u pretprodaji.

Kao i uvek kada Apple lansira nove proizvode, ispred prodavnica formirali su se redovi kupaca, a bilo je onih koji su na svoj primerak iPhonea čekali nedelju dana.

Oni koji žele iPhone 4 u beloj boji, moraće da sačekaju do druge polovine jula, jer je potražnja veća od očekivane, navode iz Applea.

Međutim, javili su se i prvi problemi, koji se ne tiču loše procene traženosti iPhonea 4.

Određen broj korisnika suočio se sa problemom signala. Naime, oni su primetili da ako svoj uređaj drže u ruci, dodirujući bočne ivice na kojima se nalazi "antena", signal značajno opada, odnosno u nekim slučajevima uopšte nema prijema.

Ako se telefon drži drugačije, ili položi na sto, signal je ponovo tu.

Ovo može biti naročito nezgodno, jer je problematični položaj upravo onakav kakav je kod većine ljudi dok razgovaraju telefonom.

Drugi problem tiče se ekrana. Naime, sajtu Gizmodo javilo se već 27 kupaca koji su na ekranu svoj novog iPhone primetili žute fleke. Kod nekih se radi o žutoj liniji, kod drugih je reč o žutoj mrlji.

Ono što je zanimljivo je da ovo nije prvi put da Apple ima problema sa žutim mrljama, slična situacija zabeležena je i kod novih iMac računara, ali se ponavljanje scenarija nije očekivalo na novom, toliko hvaljenom, ekranu visoke rezolucije nazvanom Retina Display.

B92