<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kosor je stvorila kult ličnosti u HDZ-u

MILINOVIĆ U NEDJELJOM U 2

Potpredsjednik HDZ-a i kandidat za predsjednika te stranke Darko Milinović gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u dva' na HRT-u gdje je rekao da ne bi stao na čelo gay parade, da ima ambiciju postati hrvatski premijer nakon što pobijedi na unutarstranačkim izborima, a govorio je i o Jadranki Kosor, Ivi Sanaderu i Zoranu Milanoviću

26. mart 2012, 12:00

Milinović ne bi stao na čelo kolone u slučaju eventualne gay parade u Gospiću jer kao demokršćanin ne može afirmirati takav oblik ponašanja, ali uvažava drugo mišljenje.

Širio bi toleranciju i učinio sve što je u njegovoj moći da im se zaštiti sigurnost od eventualnih napada, odgovorio je Milinović Stankoviću.

On smatra da je HDZ izgubio prošle parlamentarne izbore zbog izostanka političke vizije u situaciji kada nisu mogli očekivati gospodarski preokret te je stranka ostala na vjetrometini političke scene i zbog ujedinjena lijeve opcije. Milinović bi u izbornoj noći za razliku od Kosor čestitao Milanoviću na pobjedi i smatra da dvije velike stranke trebaju surađivati oko ključnih stvari u državi.

Što se tiče predizborne kampanje u HDZ-u, Milinović smatra da su protukandidati aktualne predsjednice Jadranke Kosor, uključujući i njega, u neravnopravnom položaju. 'Problem je kada Kosor ode našoj koordinaciji u inozemstvu i govori o svom programu, onda se to financira sredstvima HDZ-a', rekao je Milinović. Na pitanje u kakvim je odnosima s Kosor i da li ona okrene glavu kada ga vidi u Saboru, Milinović kaže da je svaki put kada je sretne pristojno pozdravi.

'Mislim da bi ti odnosi trebali biti bolji i ne bi trebali imati zadrške u osobnoj komunikaciji. Ako imamo različita mišljenja, ne treba stvarati osobni animozitet', poručio je Milinović.

Smatra i da Kosor zaista gradi kult ličnosti u HDZ-u. 'To nije dobro. Način na koji je Franjo Tuđman vodio HDZ i državu danas ne bi prošao, trebamo se staviti u kontekst vremena. Otkada je izjavila da je čvrsto uzjašila konja i da čvrsto drži uzde, počinje stvaranje lika i djela', kazao je Milinović, dodavši da je tada počela vješati svoje slike po stranačkim prostorijama čime je uvrijedila i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Milinović kaže da u HDZ-u nema mjesta za Ivića Pašalića jer 'on ne može biti budućnost stranke', odbio je izričito reći što će biti s Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ako on postane predsjednik stranke, rekavši da će o njihovoj sudbini odlučiti birači.

Dotaknuto je i pitanje crnih fondova HDZ-a u čijem kontekstu se spominjalo i njegovo ime.

'Nikad ne bih dozvolio da stranka bude moj talac. Nemam se čega bojati i da se imam čega bojati, ne bih se kandidirao za predsjednika HDZ-a. Bajić me ne može u određenom trenutku pecnuti s nečim. Svota o kojoj se govori je legalno preuzeta za obnovu crkve porušene u ratu', kazao je potpredsjednik HDZ-a.

Milinović kaže da on ne može biti odgovoran za odluke Vlade koje su se donosile u području gospodarstva, jer je njegov sektor bilo zdravstvo, s obzirom da Sanaderova obrana na sudu pokušava kolektivno podijeliti krivnju među članovima bivše vlade. On je mišljenja da je Sanader zloupotrebljavao političke odluke. Na pitanje što ako izgubi na izborima za predsjednika HDZ-a, hoće li se povući iz politike, odgovorio je da o tome ne razmišlja.

'Postat ću predsjednik HDZ-a i premijer Hrvatske', poručio je na kraju Milinović.