Povratak Miladina Šobića nakon 30 godina

NOVI ALBUM

Povratak Miladina Šobića nakon 30 godina

Piše: BUKA

Šobić je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, sa samo dva albuma „Ožiljak" i „Umjesto gluposti" stekao kultni status među publikom

Nikšićanin Miladin Šobić, jedan od najpoznatijih kantautora sa prostora bivše Jugoslavije, poslije 30 godina pauze riješio je da se vrati na muzičku scenu i snimi novi album, prvi poslije 1982. godine.

Šobić je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, sa samo dva albuma „Ožiljak" i „Umjesto gluposti" stekao kultni status među publikom, a posebnom bojom glasa i interpretacijom postao je jedinstvena muzička pojava u tadašnjoj Jugoslaviji. Njegove pjesme „Kad bi došla Marija", „Ne pokušavaj mjenjat me", „Ašik Ajša", „A vrijeme ide dalje", ali i mnoge druge obilježile su jedno vrijeme.

Iako je 1982. snimio i svoj treći album „Barutana ljubavi", on nikada nije objavljen, jer je poslije porodične tragedije, smrti rođene sestre, riješio da se povuče iz javnosti.

 

Svih ovih godina povremeno se govorilo o Šobićevom povratku, ali svaki put se takva vijest pokazivala kao netačna, ali kako „Pravda" saznaje iz dobro obavještenih izbora bliskih crnogorskom kantautoru, Miladin Šobić se trenutno nalazi u Beču, gdje u jednom studiju završava snimanje novog albuma, na kome će se nalaziti šest pjesama sa neobjavljene ploče „Barutana ljubavi", plus četiri potpuno nove pjesme, koje je nedavno komponovao. Osim toga, na albumu će biti i bonus pjesme, akustične verzije hitova „Kad bi došla Marija" i „Ašik Ajša".

 

Šobićev rođak, koji se zajedno s njim nalazi u Beču na snimanju novog albuma legendarnog pjevača kaže da je Miladin veoma uzbuđen zbog povratka na scenu i snimanja novih pjesama, jer je to želio sve ove godine, ali su se tek sada za to stekli uslovi.

 

"Kada je u studiju u Beču počeo da pjeva prvu pesmu rasplakao se, a i mi ostali sa njim, jer smo znali da je ovo povratak jednog muzičkog velikana na scenu i da su volja i ljubav za muzikom pobjedili sve životne surovosti", kaže on.

Komentari na tekst (11)
Objavljeno:
"akusticne verzije hitova - Kad bi dosla Marija i Asik ajsa" - Pa zar postoji neka druga verzija osim akusticne. Inace Sobic je car
Objavljeno:
Ako je ovo istina, onda sam ja najsrecniji covjek na svijetu.!
Objavljeno:
Veoma se radujem. Mislim da je bas sad pravo vreme za njega!
Objavljeno:
svaka čast, studenti te čekaju :))
Objavljeno:
lijepa vijest za fanove
Objavljeno:
Čuuudio se meni drugar šta ima tu da mi smeeta...ma ništa baš, dobro došao natrag
Objavljeno:
Super vijest. Nadam se da će biti sve u starom svjetlu originalnosti i iskrenosti.
Objavljeno:
Pa to je super vijest. Mladosti vracas se.
Objavljeno:
Boze hvala ti !
Objavljeno:
Ovo je jedna od najljepsih vijesti koje sam procitao u ovoj godini. Miladine zelim ti svu srecu u "come-back-u".
Objavljeno:
Napokon lepa vest! Miladine, nikad nije kasno za pravu pesmu! I da podmladiš, nas, svoje verne fanove! Samo napred!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.