Ministar kupuje gaće o trošku građana

Performans u Crnoj Gori

Ministar kupuje gaće o trošku građana

Piše: BUKA

Akivisti MANS-a su na drveću ispred zgrade Vlade postavili konopac na kojem su zakačili donji veš za premijera Igora Lukšića, koji je na jednom službenom putovanju o trošku građana kupio sebi donji veš...

Na postavljenom transparentu je na jednoj strani pisalo "PDV su tvoje gaće i gaće svih nas" i "Traži čist račun i prijavi korupciju", dok je na drugoj strani bio prikazan račun iz Zare sa iznosom od 62 EUR.

Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora održali su performans ispred zgrade Vlade kojim su, kako su kazali, željeli da poruče da su besmisleni nameti koje izvršna vlast nameće građanima.

“Donji veš možda jeste nekonvecionalan način da se ukaže na to, ali svakako pokazuje da Vlada premijera Igora Lukšića jednostavno nema granica kad je u pitanju zloupotreba građana i nametanje novih taksi, koje moramo svi mi da plaćamo«, kazao je direktor programa za urbanizam MANS-a, Dejan Milovac, prenosi Mina.

On je objasnio da donji veš ukazuje na situaciju da je premijer na jednom službenom putovanju o trošku građana kupio sebi donji veš.

»Tako da pretpostavljam da su ovo sada gaće svih nas jer smo ih platili porezom, odnosno, da su to jedne službene gaće koje će premijer koristiti samo za službene svrhe«, rekao je Milovac.

Za pojedine ministre, kao što su ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović i ministar pravde, Duško Marković, aktivisti MANS-a su okačili više komada donjeg veša, koji, kako je objasnio Milovac, simbolizuju funkcije koje obavljaju.

Na Plastičnom stolu koji je bio oblijepljen transtarentima na kojima je pisalo "Vrijeme je da plaćaš čiste račune", stajale su tri kutije sa natpisima "Taksa za elektronska brojila", "Taksa za premijerove gaće", kao i "Taksa za mobilne telefone".

Ativisti MANS-a su na kraju performansa ušli u zgradu Vlade i odnijeli kao poklon Lukšiću kesu iz Zare sa vešom i bedžom, a za ministre su veš ostavili na žici koja je ostala okačena na drveću.

»Pozivamo sve ministre, ako ne sada, kasnije, da siđu iz kabineta i preuzmu svoje gaće«, poručio je Milovac.


 

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Premda se ništa neće promijeniti, dobra je strana da je perfomans duhovit.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.