Josipović: Ne stoji izjava biskupa da je vlast nenarodna

POUKA IZ DEMOKRACTIJE

Josipović: Ne stoji izjava biskupa da je vlast nenarodna

Piše: T-portal

Povodom izjave pojedinih biskupa koji su ovu vlast prozvali nenarodnom, predsjednik Josipović je kazao da to sigurno ne stoji jer je ovu vlast kao i prethodne izabrao narod te se nada da će ona raditi u interesu države kao cjeline

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je Požegu te tom prigodom zajedno s domaćinom gradonačelnikom Zdravkom Ronkom sudjelovao na primanju za četrdesetak novorođene djece u Gradskoj vijećnici.

'Darovi sugrađankama jedan su dirljiv način iskazivanja poštovanja novim sugrađanima, ali i njihovim roditeljima' – kazao je predsjednik Josipović koji se rukovao sa svakim od roditelja koji su od Grada dobili po 1.000 kuna za prvo i drugo, odnosno 2.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete.

Nazočio je primanju sudionika Međunarodne templarske konferencije koji su došli iz Engleske, Latvije, Bugarske, Moldavije i Slovenije. Posjetio je i uspješnu požešku tvrtku Magma te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Zlatni lug u požeškom prigradskom naselju Donji Emovci gdje se susreo i s članovima Hrvatskog kluba olimpijaca.

Na upit novinara predsjednik je komentirao odluku saborskog Odbora za medije koji je predložio razrješenje ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević.

'Problemi su Hine i izvan Hine. Tu postoje određeni strukturalni problemi u društvu i načinu postupanja s proizvodom, odnosno s vijestima koje Hina proizvodi. Legitimno je da vladajuća garnitura nagomilane probleme želi riješiti novim kadrovima. Za vrijeme mandata sadašnje ravnateljice, moj je ured vrlo dobro surađivao s Hinom i ovom joj prigodom zahvaljujem na toj suradnji', rekao je Josipović.
Isto tako na novinarsku zamolbu da komentira izjave pojedinih biskupa koji su ovu vlast prozvali nenarodnom, prije svega zbog odbijanja pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu, predsjednik je odgovorio da to sigurno ne stoji jer je ovu vlast kao i prethodne izabrao narod te se nada da će ona raditi u interesu države kao cjeline.

Izraz žaljenja trebinjskog gradonačelnika zbog granatiranja Dubrovnika predsjednik vidi kao vrlo važan korak prema punom pomirenju.

'Na tom putu treba se učiniti još puno koraka. Ja isto zagovaram takvu politiku i drago mi je da se to dogodilo i nadam se jačanju suradnje svih naroda u regiji', poručio je predsjednik Josipović koji je interventne mjere u gospodarstvu ocijenio dobrim te naglasio da nakon tih mjera trebaju doći one koje će privući više kapitala te pomoći otvaranju radnih mjesta.
Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Dobro, sad je neko vrijeme da se sve stvari poslože u svoju ladicu. Odnosno kao i u svim zemljama EU crkva će biti prisutna, može se buniti i iskazivati nezadovoljstvo, no svjetovna vlast tu mora donositi ozbiljne odluke. Što se tiče same ekonomije ona se mora prilagoditi stanju u kojem Hrvatska jest, a ne u kojem bi netko želio da ona bude. Hrvatska je zemlja između socijalizma i neoliberalnog kapitalizma. U skladu s tim neki potezi u ekonomiji i financijama koji se sad primjenjuju su američki, a neki su iz doba Markovića, zakoni moraju biti na ravni EU. Dakle kao i Slovenija, Hrvatska će imati svoj ekonomski stil na način koji Hrvatskoj najviše odgovara.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.