<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Upoznajte društveno-poslovnu mrežu Alumniportal Deutschland!

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, dokaz je i Alumniportal Deutschland, portal koji je od 2010. godine prisutan i u Bosni i Hercegovini.

20. maj 2012, 12:00

Ovaj portal je zajednički projekt njemačkih organizacija (DAAD, Goethe Institut, GIZ, Alexander von Humboldt Stiftung i CIM) koje rade na razvojno-političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj saradnji, a finansiran je od strane Ministarstva Savezne Republike Njemačke za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Broj korisnika portala povećava se na svjetskoj razini iz dana u dan, a naravno isto tako i u Bosni i Hercegovini bilježi sve veći porast.

Ova besplatna društvena mreža namijenjena je alumnijima (bivšim stipendistima njemačkih fondacija, studentima i učiteljima njemačkog jezika i drugima koji su studirali i usavršavali se ili radili u Njemačkoj). Pored toga portal stoji na raspolaganju i preduzećima, fondacijama, univerzitetima, naučnim i drugim institucijama s ciljem umrežavanja, njegovanja kontakata, zapošljavanja i korištenja potencijala alumnija u zemljama iz kojih potječu te je isto tako svojevrsna platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih naučnih i stručnih područja. Jedinstvena kombinacija stručnih i emotivnih ponuda vezanih za Njemačku kao i globalna online zajednica otvaraju potpuno nove mogućnosti za razvijanje kontakata i njegu društvenih mreža.  

Zahvaljujući ovom besplatnom globalnom portalu svi registrovani članovi mogu prezentovati svoje vrijednosti i projekte. Bivši stipendisti predstavljaju sebe i svoje vještine, preduzeća prezentuju svoju djelatnost i nude posao, univerziteti studijske programe i projekte, a fondacije projekte i mogućnosti stipendiranja.
Portal dakle u sklopu rubrike „Service“ pruža mogućnost da se alumniji i preduzeća umreže i povežu u saradnji na projektima i sklapanju poslova širom svijeta. U istoj rubrici preduzeća mogu besplatno predstaviti svoju djelatnost, objaviti natječaje za posao, ili pronaći kvalitetan kadar i alumnije, stručnjake koji poznaju njemački jezik i kulturu i koji na portalu objavljuju svoje profile.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati konferencije, radionice, događanja, seminari i mogućnosti studiranja i daljnjeg usavršavanja u Njemačkoj i u svijetu.

Isto tako moguće je vježbati i obnavljati njemački jezik kroz mnogobrojne aktivnosti i vježbe.

Pozivamo Vas da posjetite Alumniportal Deutschland na www.alumniportal-deutschland.org, besplatno se registrujte, napravite lični profil ili profil Vaše firme i da istražite mnogobrojne mogućnosti koje Vam nudimo!