<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Selma Čaušević dobitnica Googleove stipendije

Čestitamo!

Studentica Univerziteta SSST Selma Čaušević prva je bosanskohercegovačka dobitnica prestižne Googleove stipendije "Dr. Anita Borg" koja se dodjeljuje studenticama za uspjeh u kompjuterskim naukama, kompjuterskom inžinjeringu, informatici i srodnim oblastima.

23. maj 2012, 12:00

Kompanija Google ovu stipendiju dodjeljuje u spomen na dr. Anitu Borg čiji Institut za žene i tehnologiju promovira značaj uloge žena u svim aspektima tehnologije, saopšteno je s Univerziteta SSST.

"Ova stipendija je istinsko priznanje moga rada, ali i priznanje Univerziteta SSST. Doista mi je čast vidjeti svoje ime uz ime naše zemlje i ime našeg SSST-a na spisku Googleovih naučnika", naglasila je Čaušević.

Ona je studentica Fakulteta kompjuterskih nauka na Univerzitetu SSST koji promoviše visoke akademske kvalitete, moderan pristup naučnoistraživačkom radu, stručno i praktično usavršavanje i snažne liderske sposobnosti, sve one vrijednosti koje je ona morala pokazati Googleovoj komisiji za dodjeljivanje stipendija i time zadovoljiti zahtjevne kriterije za stipendiranje. Tome u prilog govori i činjenica da je od mnogobrojnih kandidatkinja iz cijele Evrope, Afrike i sa Srednjeg istoka, samo njih četrdeset dobilo ovu stipendiju i time uvršteno na spisak mladih Googleovih naučnika.

Sve dobitnice stipendije posjetiće Googleovu kancelariju u Cirihu gdje će kroz akademske sesije, predavanja, radionice i društvene aktivnosti imati priliku da razmijene svoja stručna iskustva.