<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Demistifikacija uloge psihologa

MOSTAR

U cilju demistifikacije uloge psihologa u društvu, “Udruženje mladih psihologa” u saradnji sa SHL fondacijom i MC Pavarotti 25. maja organizuje veče ''Upoznaj psihologa'' koje će biti održano u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru.

23. maj 2012, 12:00

U najavi događaja ističe se da je kriza identiteta, svađe sa roditeljima, nezadovoljstvo vlastitim izgledom i osjećaj nepripadanja su glavni problemi prosječnog adolescenta, a naučna istraživanja svjedoče da posjeta psihologu pomaže u oslobađanju negativne psihičke energije nastale zbog frustrirajućeg problema, te korištenju iste za rast, napredak i kvalitetniji život.

Međutim, unatoč empirijskim nalazima, koji svjedoče o blagodatima odlaska psihologiju, u našoj zajednici, odlazak psihologu je, još uvijek, tabu tema i zbog toga se ovo upoznavanje sa psiholozima organizuje.

Pored učestvovanja u opuštajućim psihološkim radionicama, posjetioci će imati priliku da saznaju sve što ih je zanimalo o teorijskom i praktičnom aspektu psihologije kao nauke. Događaj je edukativno – informativnog karaktera, a namijenjen je mladim ljudima koji žele saznati kako iskorititi vlastite potencijale za suočavanje sa svakodnevnim problemima. Sve aktivnosti su besplatne za sudionike

“Udruženje mladih psihologa” je nevladina organizacija koja potpomaže lični i profesionalni razvoj građana i pravnih lica lokalne zajednice. Svojim djelovanjem nastoji obezbijediti ispoljavanje punog potencijala građana kroz osnaživanje i poticanje na samootkrivanje vlastitih sposobnosti.

Cilj događaja u MC “Pavarotti” je razotkrivanje ukorijenjenih mitova i predrasuda o psihologiji kao nauci, te osvještavanje o širini djelatnosti psihologa kroz različite sfere rada u zajednici.

“Udruženje mladih psihologa” se ovakvim aktivnostima nada popularizaciji svih grana teorijske i primijenjene psihologije.