<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Opasnost vreba u 98 klubova

MONITORING U RS

Republička inspekcija za zaštitu od požara, kontrolišući u posljednjih nekoliko sedmica ugostiteljske objekte u RS, konstatovala je razne nepravilnosti u 98 noćnih klubova, diskoteka i folkoteka.

23. maj 2012, 12:00

Riječ je o monitoringu koji je Inspekcija počela da vrši vanredno, na zahtjev MUP-a RS, a nakon što je šestoro mladih ljudi izgubilo život u vatrenoj stihiji u disko-klubu "Kontrast" u Novom Sadu.

Pod lupom inspektora bili su noćni klubovi, diskoteke i slični objekti u RS, a zaključno sa 11. majom izvršeno je ukupno 111 kontrola i samo kod 13 nisu pronađeni propusti.

"Dakle, u 98 kontrola su konstatovane razne nepravilnosti, koje su se najčešće odnosile na neposjedovanje normativnih akata o zaštiti od požara, neizvršenje periodičnih pregleda sredstava i opreme za gašenje, te neizvršenje obuke i nedostatak upoznavanja osoblja sa opasnostima od požara, u vezi sa poslovima i zadacima na koje su raspoređeni", navodi Radenko Popović, glavni republički inspektor za zaštitu od požara, pišu Nezavisne novine.

Dok sumiraju rezultate o ovoj akciji, iz Republičke uprave za inspekcijske poslove najavljuju da se nastavlja kontrola lokala u kojima se okuplja veći broj lica, a pod lupom će u narednom periodu biti objekti za svadbe, kulturne i sportske manifestacije, bioskopi, pozorišta, đački, penzionerski i starački domovi, vrtići, škole i zdravstveni, banjski i rekreacioni kompleksi.