<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Veliko banjalučko druženje na Kastelu,Protesti se nastavljaju!

Okupljanja građana-13.dan

Nekoliko stotina građana Banjaluke okupilo se i danas, 13-ti dan, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog uništavanja Picinog parka.

10. juni 2012, 12:00

 Uz povike " Park je naš" te " Ne damo Kastel" okupljeni su mirnom šetnjom prošetali ulicom Petra I. Karađorđevića sve do najpoznatije banjalučke tvrđave - Kastel, u čijem je parku organizovano veliko druženje.

Na Kastelu je bilo spremno ozvučenje za muziku, što je dodatno doprinijelo stvaranju odlične atmosfere među okupljenim građanima.

Jedna od učesnica ovog okupljanja građana, Gorana Divjak, rekla je da je cilj da gradskim vlastima iskažu da je nedopustivo uništavanje 70 posto zelenih površina na kompleksu „Kastela“, koji je proglašen i nacionalnim spomenikom BiH.

„Imamo i informacije da se 'Kastel' vodi jedna/dva u vlasništvu Grada, a ne znamo ko je drugi vlasnik“, kazala je ova djevojka i naglasila da protestvuju i protiv izgradnje javne garaže na ovom kompleksu, jer može da ugrozi zidine tvrđave.

 Na protestima je i danas bio predsjednik Centra za zaštitu životne sredine Miodrag Dakić koji je najavio da će se okupljanja, šetnje i druženje građana nastaviti i narednih dana.

„I 'Kastel' je mjesto za koje se borimo, kao i mnogo javnih površina  koje su u Banjaluci na 'udaru' građevinske mafije koja želi da naš grad pretvori u grad betona“, kazao je Dakić.

Nezadovoljni građani poručuju da će i dalje dolaziti na „zborno mjesto“ kod Starog hrasta i da od svojih zahtjeva neće odustati.

Gradske vlasti su još jednom podsjetili da od njih čekaju dostavljanje dokumentacije o izgradnji spornog objekta, jer kako su naveli,ako je sve regularno nema razloga da se dokumentacija skriva.

Pogledajte fotografije sa današnjeg protesta:

Propaganda: Kako se izvještava o protestima u Banjaluci

Kuda ide rekonstrukcija tvrđave Kastel u Banjaluci?