Avion pao na zgrade

Džakarta

Avion pao na zgrade

Piše: Buka/agencije

Indonežanski vojni avion sa sedam članova posade srušio se na stambeni kompleks u prestonici Džakarti. Više zgrada je u plamenu, šestoro poginulo.

Avion Foker F-27 je udario u osam kuća, ali su izveštaji o žrtvama nejasni. Naime, portarol vazduhplovnih snaga Asman Junus rekao je AFP-u da je šest od sedam članova posade stradalo u padu aviona, dok je jedini preživeli u kritičnom stanju. Preman njegovim rečima, nisu nađene civilne žrtve. Međutim, neki mediji javljaju da ima žrtava i na zemlji i da ih je najmanje troje.

Junus je ranije rekao da je u vionu bilo sedam članova posade - pilot, kopilot, instruktor i piloti na obuci. On je precizirao da je avion pao na kompleks vojnih zgrada, koje su zahvaćene plamenom.

Alvi, zvaničnik vatrogasne jedinice u istočnoj Džakarti, izjavio je za Asošijeted pres da je "foker 27" srušio nedaleko od vazduhoplovne baze Halim Perdanakusuma i da su vatrogasci brzo stigli na mesto pada.

BBC prenosi da su se sve hitne službe uputile na lice mesta, kao i da lokalni mediji javljaju da se iznad tog stambenog kompleksa na koji je pao avion nadvija dim.

Britanska televizijska mreža takođe prenosi i da je lokalna televizija snimila kako rep aviona viri sa srušene kuće.

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Šta muči Paralelu?
Objavljeno:
E sad treba zahtijevati da predsjednik, premijer i ministar saobraćaja Džakarte ponesu ostavke, mamu im korumpiranu!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.