<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tuča između policije i šetača ispred zgrade RTRS-a!

Prekomjerna upotreba sile od strane policije

Juče je u Banjaluci došlo do fizičkog obračuna između pripadnika policijc i šetača!

23. juni 2012, 12:00

Pripadnici policije su zabranili šetačima da uđu u areal ispred RTRS-a, je zgrada blizu Administrativnog centra Vlade RS.

Prolazeći pored zgrade RTRS-a pripadnici policije su napali jednoga od šetača.

Riječ je o Radetu Šljiviću, koga su policajci oborili s bicikla nakon što je pokušao da prođe u zabranjeni prostor, a zatim je nekoliko građana priteklo da mu pomogne i smiri policajce.

Prema izjavama učesnika šetnje, pripadnici policije su htjeli da privedu Šljivića, ali su kasnije odustali od te namjere, jer su ostali šetači formirali krug oko Šljivića i tako onemogućili policiju da ga privede.

„Nije mi jasno zašto je policija tako nasilno reagovala. Izgledalo je kao da su namjeravali da isprovociraju fizički sukob. Očekujemo da će MUP RS istražiti odgovornost policajaca koji su, bez prethodne najave, nasrnuli na jednog od učesnika šetnje i lakše ga povrijedili“, rekao je za Radio Slobodna Evropa predsjednik Centra za životnu sredinu Banjaluka Miodrag Dakić.