<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Humano djelo šetača u Banjaluci

PARK JE NAŠ

Okupljanje šetača kod Starog hrasta u Banjaluci danas je bilo u znaku humanosti i solidarnosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naime, svi građani su pozvani da u današnju šetnju ponesu osnovne životne namirnice: brašno, ulje, so, rižu, tjesteninu, konzerve i slično, što je i učinjeno. Ono što je prikupljeno biće donirano Udruženju samohranih roditelja “Ponos” iz Banjaluke.

28. juni 2012, 12:00

“Odlučili smo da ovaj dan posvetimo svojim bližnjima, svojim sugrađanima koji žive na rubu egzistencije, a takvih je danas mnogo u Banjaluci: penzioneri, invalidi, borci, otpušteni radnici i drugi. Buka koju smo mjesec dana dizali trebalo je da alarmira vlasti RS i na njihove probleme. Do sada nismo vidjeli reakciju zvaničnika. Ali smo nebrojeno puta vidjeli ‘brigu’ vlasti RS za socijalno najugroženije. Zbog toga smo odlučili da pomognemo sopstvenim snagama”, istaknuto je iz ove građanske inicijative.

Podsjetili su da oko 150 porodica koje su članovi Udruženja “Ponos” žive na rubu egzistencije i bez ikakve podrške sistema, istog onog sistema koji na sve probleme gleda s tajkunskih visina.

“Upravo je to razlog više da mi pružimo ruku našim sugrađanima i pomoć onima kojima je najpotrebnija. Pokažimo bahatim rasipnicima da je od leta helikopterom ili novog audija u voznom parku, neuporedivo važniji čovjek”, napominju iz ove građanske inicijative.

Press konferencija

Mjesec dana od početka građanskih protesta protiv uništavanja Picinog parka u Banjaluci obilježava se sutra, 29. juna 2012. godine, a povodom toga biće održana press konferencija u popularnom parkiću u Banjaluci, između Palate Predsjednika RS i zgrade Administrativne službe Grada Banjaluka, sa početkom od 10.30 časova.

Na press konferenciji učestvovaće predstavnici udruženja koja su dala podršku inicijativi “Park je naš”. Između ostalog, učesnici će govoriti o dokumentaciji koja se traži od nadležnih institucija, pravnim koracima koji su do sada preduzeti, pisanju pojedinih medija o slučaju park, kao i ulozi policije na samim protestima.

Ovim putem pozivaju sve medije da dođu na press konferenciju na kojoj će se moći upoznati sa detaljima ovog slučaja, ali i budućim planovima građanske inicijative “Park je naš”.

Pogledajte kako je bilo danas u Banjaluci:

Vezan tekst:

BUKA: Mjesec dana sa šetačima